Αυτή η εταιρεία έχει βάλει στόχο να «κλέψει» τους πελάτες της Amazon

Αυτή η εταιρεία έχει βάλει στόχο να «κλέψει» τους πελάτες της Amazon
Photo:

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία λιανεμπορίου των ΗΠΑ, προχώρησε σε μια πολύ επιθετική κίνηση, με άμεσο αποδέκτη την Amazon.

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία λιανεμπορίου των ΗΠΑ, η Target, ανακοίνωσε μια επιθετική κίνηση για την περίοδο των εορτών με άμεσο αποδέκτη έναν μεγάλο ανταγωνιστή της, την Amazon.

Συγκεκριμένα, η προτίθεται να στέλνει τα online προϊόντα της δωρεάν, αφαιρώντας δηλαδή από την αποστολή τη ρήτρα ελάχιστης παραγγελίας για δωρεάν παραδόσεις. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως ό,τι αγοράσει κάποιος από την Target, ασχέτως τιμής, θα παραδοθεί στον χώρο του εντός δύο εργάσιμων ημερών εντελώς δωρεάν.

Παράγοντες της αγοράς χαρακτήρισαν ήδη την κίνηση ως την πιο φιλόδοξη που έχει κάνει ποτέ εταιρία λιανεμπορίου, θέλοντας να πάρει κεφάλι από τον ανταγωνισμό. Για άλλους βέβαια δεν είναι παρά μια απεγνωσμένη προσπάθεια να κλέψει κομμάτι από την τεράστια πίτα της Amazon. «Θέλουμε να κάνουμε την πολυάσχολη περίοδο των γιορτών ευκολότερη για τους πελάτες μας, ώστε να περάσουν περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Target, Μπράιαν Κορνέλ.

Η εταιρεία δοκίμασε το σύστημα της διήμερης δωρεάν παράδοσης τον Μάρτιο, ωστόσο για παραγγελίες 35 δολαρίων και άνω. Η κίνηση στοχεύει ξεκάθαρα στην Amazon, η οποία δεν έχει αντίστοιχη προσφορά, μιας και χωρίς συνδρομή το μόνο που παρέχει στους πελάτες της είναι γρήγορη αποστολή (2 ημερών) από 25 δολάρια και πάνω.

Είναι γεγονός πως όλες οι παραδοσιακές αλυσίδες λιανεμπορίου τρέμουν την Amazon, η οποία έκλεισε το 2017 συγκεντρώνοντας περισσότερες από τις μισές online παραγγελίες του κόσμου. Ένα ποσοστό που αναλυτές της αγοράς εκτιμούν πως φέτος θα ανέβει κι άλλο…