Αυτή είναι η αλυσίδα fast food που έχει «θορυβήσει» τα KFC

Αυτή είναι η αλυσίδα fast food που έχει «θορυβήσει» τα KFC

Ποια είναι τα σχέδια της αλυσίδας κοτόπουλου για να κερδίσει πίσω τους πελάτες της.

Tα Chick-fil-A εστιατόρια έχουν καταφέρει να εκτοξεύσουν τις πωλήσεις τους τρεις φορές περισσότερο από τη γνωστή σε όλους αλυσίδα κοτόπουλου KFC, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα η νούμερο ένα βιομηχανία στον κλάδο.

Το 2014, ο μέσος όρος των πωλήσεων των Chick-fil-A ανά εστιατόριο ήταν 3,1 δισ. εκατ. δολάρια και σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού QSR πρόκειται για τα μεγαλύτερα κέρδη που έχει κάνει αλυσίδα fast food στις ΗΠΑ, εν συγκρίσει με τα KFC που αγγίζουν τις 960.000 δολάρια ανά εστιατόριο.

Πώς κατάφεραν τα Chick-fil-A να φτάσουν στην κορυφή: Ο συνδυασμός του καλού φαγητού με την άψογη εξυπηρέτηση πελατών είναι αυτό που έχει κερδίσει το αμερικανικό κοινό, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές.

Η αλυσίδα κατατάσσεται σταθερά πρώτη σε έρευνες εστιατορίων ως προς την εξυπηρέτηση πελατών, ενώ οι καταναλωτές επαινούν τα Chick-fil-A για την καθαριότητα των αλυσίδων, τη γρήγορη και βολική εξυπηρέτηση καθώς και την εργατικότητα των υπαλλήλων.

 

«Δεν συμφωνώ απόλυτα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις ή τις απόψεις τους για τον κόσμο και πιστεύω ότι οι ιδιοκτήτες είναι αρκετά συντηρητικοί», σχολιάζει ο CMO των KFC Kevin Hochman.

Σημειώνεται ότι η KFC ανέφερε ότι οι βαθμολογίες της γεύσης έχουν αυξηθεί σημαντικά κατά το τελευταίο έτος και αυτό είναι αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης που πραγματοποίησε η αλυσίδα fast food για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των πελατών.

Ακόμη, η αλυσίδα εστιατορίων έχει θέσει ως στόχο να ανακαινίσει το 70% των καταστημάτων ή των 3.000 εστιατορίων της στις ΗΠΑ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

«Θέλουμε η εργασία των υπαλλήλων να γίνει απλούστερη», σημείωσε ο επικεφαλής πληροφοριών της KFC Chris Caldwell.

 

Τα KFC ακόμη προσπαθεί να ανταγωνιστεί τα Chick-fil-A και στην ποιότητα φαγητού. Τα Chick-fil-A υπερηφανεύονται για τα υγιεινά τους πιάτα, κάτι το οποίο δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα KFC, καθώς σερβίρουν μόνο τηγανιτές μερίδες.

Σύμφωνα με τον Hochman, τα φαγητά των Chick-fil-A χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά από τους πελάτες, ωστόσο και τα KFC έχουν βελτιώσει αρκετά την ικανοποίηση των καταναλωτών, μετά την αναδιαμόρφωση της εταιρείας.