Αυτοί είναι οι 16 πρώτοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτοί είναι οι 16 πρώτοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Κουρουμπλής, Μουζάλας αλλά και ο Κώστας Αρβανίτης μεταξύ των υποψηφίων του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος.

Η προετοιμασία και οι πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος ενόψει των ευρωεκλογών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Υποψήφιοι θα είναι εκ νέου οι νυν ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Επίσης, υποψήφιοι για την Ευρωβουλή θα είναι ο πρώην υπουργός και βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς και ο Γιάννης Μουζάλας, ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, η πρώην υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη και ο πρώην πρύτανης και πρώην υφυπουργός Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Επίσης, ο πανεπιστημιακός και πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας Δημήτρης Πλουμπίδης, η νομικός και πρώην αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Άννα Τσάτσου Παπαδημητρίου, η γραφίστρια Μυρσίνη Λοΐζου, η Όλγα Νάσση από την Ελληνική Κοινότητα Ιταλίας, το στέλεχος του αναπηρικού κινήματος και ιδρυτής της θεατρικής ομάδας Αναπηρίας DAGIPOLI DANCE Co Γιώργος Χρηστάκης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων Γιόνους Μουχαμεντί, το στέλεχος του οικολογικού κινήματος Ιωάννα Κοντούλη, η δικηγόρος και μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας Οφούκ Μουσταφά.

Τις επόμενες μέρες θα γίνει συνάντηση των συλλογικοτήτων και προσωπικοτήτων που αποδέχτηκαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία μιας προοδευτικής συμμαχίας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί, πιθανότατα στις 27 Μαρτίου, μια μεγάλη συγκέντρωση όπου θα παρουσιαστεί και το ευρωψηφοδέλτιο.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα ανακοινωθεί και θα εγκριθεί από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο βασικός κορμός του ευρωψηφοδελτίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, «αύριο θα γίνει η πρώτη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ και των εκπροσώπων των συλλογικοτήτων, καθώς και των προσωπικοτήτων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση προοδευτικής συμμαχίας στις ευρωεκλογές, με στόχο τη διοργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης στις 27/03, στην οποία και θα συγκροτηθεί κοινή εκλογική επιτροπή».

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η καμπάνια, τα υλικά και συνολικά η εκστρατεία να σηματοδοτηθεί από το λογότυπο “ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία”».