Αυτοί είναι οι φόροι που πρέπει να πληρώσουμε μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

Μέχρι το τέλος του χρόνου χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν φόρους συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ.

«Black Friday» για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που κλήθηκαν από χτες, Παρασκευή και μέχρι το τέλος του χρόνου να πληρώσουν φόρους συνολικού ύψους 10,3 δισ, ευρώ.

H φοροκαταιγίδα των υποχρεώσεων προς την Εφορία ξεκίνησε την Παρασκευή, όπου οι φορολογούμενοι κλήθηκαν να πληρώσουν 4,8 δισ. ευρώ για τον Νοέμβριο, ενώ από σήμερα, 1η Δεκεμβρίου ξεκινάει ο νέος φορολογικός Γολγοθάς με φόρους που φτάνουν τα 5,5 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται πως χτες έληγε και η προθεσμία καταχώρισης των ακινήτων που μισθώνονται μέσω ψηφιακών πλατφορμών τύπου Airbnb στο ειδικό μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Τι έχουμε να πληρώσουμε έως το τέλος του Δεκεμβρίου

– Την τέταρτη και προτελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ, συνολικού ύψους περίπου 616 εκατ. ευρώ.

– Τα τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για το 2019, τα οποία επιβαρύνουν πάνω από 4 εκατομμύρια φορολογουμένους με το συνολικό ποσό των 1,1 δισ. ευρώ.

– Την έκτη (και τελευταία) δόση του φόρου εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα. Σε περίπτωση που η φορολογική δήλωσή τους υποβλήθηκε μετά τις 27 Ιουνίου, η δόση αυτή θα είναι η 5η και τελευταία.

– Την τρίτη (και τελευταία) δόση του φόρου εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

– Τον ΦΠΑ για όσες εταιρίες τηρούν διπλογραφικά βιβλία (κυρίως Α.Ε.).

– Τις δόσεις των ρυθμίσεων οφειλών προς την εφορία.

Σχετικά άρθρα