Αυτή είναι η καλύτερη χώρα του κόσμου για να ανοίξετε μια επιχείρηση

Αυτή είναι η καλύτερη χώρα του κόσμου για να ανοίξετε μια επιχείρηση

Ξεπέρασε την Ελβετία, και άφησε πίσω της αρκετές θέσεις τις ΗΠΑ.

Η Σιγκαπούρη αποτελεί την ασφαλέστερη χώρα για να ανοίξετε μια επιχείρηση, σύμφωνα με την εταιρεία Pinkerton και το εργαλείο μέτρησης επιχειρηματικού ρίσκου στα περισσότερα κράτη του κόσμου.

Με βάση το πιο πρόσφατο πόρισμα της εταιρείας, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ελβετία, ενώ οι ΗΠΑ έρχονται έβδομες. Στον πάτο της βαθμολογίας συναντάμε το Τσαντ, τη Ζιμπάμπουε και τη Γουινέα, με τα δεδομένα της έρευνας να βασίζονται, μεταξύ άλλων, στα φυσικά φαινόμενα, τις επιδημίες, την τρομοκρατία, τις κοινωνικές ταραχές και τα οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την Pinkerton υπάρχουν συνολικά 83 μεταβλητές για να καθοριστεί ποια χώρα είναι περισσότερο ή λιγότερη ασφαλής για το άνοιγμα μιας επιχείρησης, αλλά και για τις επενδύσεις και τις εταιρικές επεκτάσεις σε αυτή.

Επιπλέον το συγκεκριμένο εργαλείο είναι πολύτιμο και για τις ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες μπορούν να υπολογίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα κόστη αλλά και το ρίσκο ανά χώρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Pinkerton, Τζακ Ζάχραν, οι φυσικές καταστροφές και οι τρομοκρατικές επιθέσεις εμφανίζονται συχνότερα το τελευταίο διάστημα, ενώ τονίζει πως κανείς πλέον δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του απομονωμένο, καθώς τα γεγονότα που συμβαίνουν στη άλλη άκρη της Γης μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τους πάντες.

Η έρευνα της Pinkerton περιλαμβάνει συνολικά 60 χώρες, και εκδίδεται κάθε χρόνο.