Αυτοί είναι οι κορυφαίοι Έλληνες εφοπλιστές

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι Έλληνες εφοπλιστές

Στην ετήσια λίστα Lloyds List βρέθηκαν και φέτος 13 Έλληνες εφοπλιστές.

Στη δημοσιότητα δόθηκε η στην ετήσια λίστα «Lloyd’s List Top 100 2015». Πρόκειται για μία επετηρίδα με τους 100 ανθρώπους που ασκούν την μεγαλύτερη επιρροή στη ναυτιλία. Η λίστα δεν περιλαμβάνει μόνο εφοπλιστές αλλά και άλλες προσωπικότητες παγκόσμιου βεληνεκούς από τον χώρο της πολιτικής (στην 11η θέση είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα), της επιχειρηματικής και της οικονομικής πραγματικότητας, γεγονός που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην παρουσία των 13 ελλήνων εφοπλιστών

Στη φετινή λίστα συναντάμε και 13 Έλληνες εφοπλιστές. Πρώτος μεταξύ των ελλήνων και πέμπτος σε όλο τον κόσμο στην συνολική κατάταξη ο Γιάννης Αγγελικούσης ο μεγαλύτερος έλληνας εφοπλιστής.

Στην 16η θέση είναι η Αγγελική Φράγκου της Navios και ακολουθεί ο Γιώργος Οικονόμου στην 17η θέση, ο Γιώργος Προκοπίου στην 18η θέση, ο Peter Γ. Λιβανός στην 21η θέση, ο Πέτρος Παππάς στην 31η θέση, ο Νίκος Τσάκος στην 45η θέση, ο Πίτερ Γεωργιόπουλος στην 47η θέση, ο Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στην 48η θέση, ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος στην 52η θέση, ο Ευάγγελος Μαρινάκης στη 65η θέση, ο Συμεών Παληός στην 88η θέση και ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην 98η θέση.

Στην πρώτη θέση του «Lloyd’s List Top 100 2015» βρίσκονται τα τρία βασικά στελέχη της Maersk Group, οι Nils Andersen, Soren Skou και Kim Fejfer, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali al-Naimi, και στην 3η οι Xu Lirong πρόεδρος της China Shipping Group και Ma ZeHua πρόεδρος της Cosco. Οι δύο κινεζικές εταιρείες αναμένεται να συγχωνευτούν.