Αυτοί είναι οι νικητές των φετινών Startupper Awards

Αυτοί είναι οι νικητές των φετινών Startupper Awards

Συνολικά βραβεύθηκαν 12 νεοφυείς εταιρείες, 3 γυναίκες «Startuppers», καθώς και μια πρωτοβουλία.

Οι ελληνικές καινοτόμες ιδέες που γίνονται «επιχειρείν» και διεκδικούν ή ήδη έχουν επιτύχει την έξοδο τους στην διεθνή αγορά, βραβεύτηκαν στο πλαίσιο των βραβείων Startupper Awards που διοργανώνει το Startupper.gr και έχουν πλέον καταστεί θεσμός στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων.

Συνολικά βραβεύθηκαν 12 νεοφυείς εταιρείες, 3 γυναίκες «Startuppers», καθώς και μια πρωτοβουλία, από τις συνολικά 6 κατηγορίες των Startupper Awards 2018.

Αναλυτικά, στην κατηγορία Mature Startups την πρώτη θέση κατέβαλε η Startup εταιρεία, e-table, την δεύτερη θέση βρέθηκε η Startup εταιρεία owiwi , ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Startup, CityCrop.

Στην κατηγορία Scaleup Startups νικήτρια εταιρεία αναδείχθηκε η doctoranytime και ακολούθησαν οι Startup εταιρείες: Douleutaras.gr και Blueground.

Στην τρίτη κατηγορία των βραβείων, αυτή των Social Startups στην πρώτη θέση βρέθηκε η ομάδα της Handsup και ακολούθησε αυτή της Dogs’ Voice, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε αυτή της a million senses.

Στη νέα κατηγορία Startupper Awards, Γυναίκες Startuppers, νικήτρια αναδείχθηκε η Αλεξία Κωτσή από την Funkmartini, ακολούθησε η Χαρά Στάθη από την Handsup, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Αθηνά Ντόβα από την owiwi.

Στην κατηγορία, Early stage Startups νικήτρια ομάδα ήταν αυτή της Chainproof, ενώ στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Startup olwyc και στην τρίτη θέση η Startup εταιρεία Yammas. Σημειώνεται πως η Startup εταιρεία Chainproof, νικήτρια της συγκεκριμένης κατηγορίας έλαβε, από την πρέσβειρα του Ισραήλ, Ιρίτ Μπέν-‘Αμπα, ένα εισιτήριο για την επιχειρηματική αποστολή της πρεσβείας στο DLD Tel Aviv Innovation Festival τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Στην τελευταία και έκτη κατηγορία, Δομές – Βραβεία – Πρωτοβουλίες, μεγάλος νικητής ήταν η πρωτοβουλία του egg – enter.grow.gο, της Eurobank που τα τελευταία χρόνια στηρίζει τα τελευταία χρόνια σταθερά την ελληνική startup σκηνή.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως τα Startupper Awards 2018 έδωσαν δώρα αξίας μεγαλύτερης των 25.000 ευρώ, ενώ για ακόμη μια χρονιά η εκδήλωση της τελετής βράβευσης των Startupper Awards φιλοξενήθηκε στα γραφεία της Interamerican.

Οι νικητές των Startupper Awards 2018 προέκυψαν από την ψηφοφορία του κοινού, μέσω της πλατφόρμας E-SURVEY, ενώ συνολικά η διαδικασία συγκέντρωσε περίπου 6.500 ψήφους.