Αυτοί είναι οι νικητές των βραβείων επιχειρηματικότητας Envolve Award Greece

Αυτοί είναι οι νικητές των βραβείων επιχειρηματικότητας Envolve Award Greece

H ομάδα του Envolve θα βοηθήσει τις νικήτριες ομάδες να μεγαλώσουν τις επιχειρήσεις τους και να διευρύνουν το δίκτυό τους.

Οκτώ νικητές των βραβείων Envolve Award Greece (πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας), ανάμεσα από δεκαπέντε τελικούς υποψήφιους, θα λάβουν άτοκη χρηματοδότηση, καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης.

Οι 8 νικητές του διαγωνισμού, ο οποίος θεσμοθετήθηκε το 2012 από το Libra Group, για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, εκτός της άτοκης χρηματοδότησης, θα λάβουν καθοδήγηση, καθώς επίσης και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης από το δίκτυο συνεργατών του Envolve, όπως νομικά, λογιστικά, μάρκετινγκ, ΙΤ, HR και πολλά άλλα. Επιπρόσθετα, η ομάδα του Envolve θα βοηθήσει τις νικήτριες ομάδες να μεγαλώσουν τις επιχειρήσεις τους και να διευρύνουν το δίκτυό τους.

Ο Jimmy Αθανασόπουλος, πρόεδρος του Envolve Entrepreneurship, μιλώντας στη διάρκεια της εκδήλωσης για την βράβευση των νικητών που έγινε στην Αθήνα επισήμανε ότι για ακόμη μία χρονιά, το Envolve Award Greece κατάφερε να λάβει και να αξιολογήσει εκατοντάδες ποιοτικές αιτήσεις, κάτι που κάνει εμφανή τη δυναμική ανάπτυξη του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος. Έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους, που αφιέρωσαν το χρόνο και είχαν το κουράγιο και την πίστη στον εαυτό τους, να εξελίξουν τις ιδέες τους σε επιχειρηματικά σχέδια, προθέτοντας ότι ο θεσμός των βραβείων θα συνεχίσει να βοηθά νέες ομάδες να κάνουν τα επιχειρηματικά τους όνειρα πραγματικότητα.

Για πρώτη φορά φέτος, οι νικητές θα αξιοποιήσουν ένα διευρυμένο φάσμα υπηρεσιών καθοδήγησης. Το Envolve έχει χτίσει ένα μεγάλο αριθμό νέων συνεργασιών με ελληνικούς αλλά και διεθνείς οργανισμούς, καθώς και με στελέχη επιχειρήσεων, δημιουργώντας ένα Δίκτυο Εξωτερικών Μεντόρων (External Mentors Network), το οποίο αποτελεί μέρος των υπηρεσιών καθοδήγησης προς τους νικητές.

Ο Christopher Upperman, CEO του Envolve Entrepreneurship, επισήμανε ότι η αποστολή του Envolve είναι να παρέχει μία πλατφόρμα υποστήριξης για start-ups, ώστε να αναπτυχθούν αξιοποιώντας τα εργαλεία που προσφέρονται μέσα από τρεις βασικούς πυλώνες: Εκπαίδευση, Πόροι και Βραβεία. Το διεθνές δίκτυό μας είναι διαθέσιμο για τους φιναλίστ και νικητές μας, ενώ σήμερα καλωσορίζουμε στην οικογένειά μας και τις 15 αυτές start-ups».

Αυτή τη χρονιά, το Envolve Entrepreneurship προέτρεψε το κοινό να υποστηρίξει την αγαπημένη του start-up από τον κατάλογο των τελικών υποψήφιων, μέσω του νεοσύστατου διαγωνισμού “#GetEnvolved Award“. To κοινό ψήφισε τον αγαπημένο του φιναλίστ μέσω των κοινωνικών δικτύων του οργανισμού για μία ολόκληρη εβδομάδα, έως και τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου.

Οι δύο πρώτες φιναλίστ με τα περισσότερα «likes» στα βίντεό τους, ήταν η Geomiso και η CollegeLink. Αυτές οι εταιρείες έλαβαν τα έπαθλα των 3.000 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα.

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, επισήμανε ότι εξέφρασε τα συγχαρητήρια τουτόσο στους νικητές, όσο και στους φιναλίστ, επισημαίνοντας ότι μαζί με όλους τους συνεργάτες και υποστηρικτές του βραβείου «μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την ελληνική επιχειρηματικότητα και τη δυναμική της».

Οι νικητές του Envolve Award Greece 2018 Winners είναι:

-apifon: Η -που ήρθε δεύτερη στον φετινό διαγωνισμό καινοτομίας Dirsupt Greece 2018– apifon είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που αναπτύσσει υπηρεσίες εταιρικής επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων (business messaging), ώστε να μπορούν να αυξήσουν την πελατειακή τους βάση, να δημιουργήσουν και να στείλουν καμπάνιες μέσω διαφορετικών εφαρμογών επικοινωνίας (SMS, RCS, Email, Viber), να μετρήσουν την απόδοση και να αυτοματοποιήσουν την επικοινωνία τους με πελάτες τους, με αποτέλεσμα να αυξήσουν τα έσοδα τους και να βελτιώσουν την εμπειρία του κοινού τους.

BookingClinic.com: Η BookingClinic.com είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που εξυπηρετεί ασθενείς που αναζητούν νοσηλεία ή θεραπεία σε μία κλινική, παρέχοντας αξιόπιστες πληροφορίες, αξιολογήσεις, τιμές και την επιλογή της κράτησης της θεραπείας εύκολα, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

CollegeLink: Η CollegeLink είναι μία online entry-level πλατφόρμα εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού, που συνδέει ταλαντούχους νέους με μοναδικές ευκαιρίες εργασίας.

Ferryhopper: Το Ferryhopper επαναπροσδιορίζει την διαδικτυακή αγορά κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, παρέχοντας μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας του χρήστη.

Geomiso: Το Geomiso είναι το πρώτο παγκοσμίως λογισμικό ‘ισογεωμετρικής’ ανάλυσης και τριδιάστατου σχεδιασμού.

MyJobNow: Το MyJobNow είναι μία εφαρμογή κινητών τηλεφώνων για την εύρεση εργασίας υπαλλήλων πρώτης γραμμής.

PD Neurotechnology: Η PD Neurotechnology αναπτύσσει φορέσιμες (wearable) ιατρικές συσκευές, καθώς και ολοκληρωμένες λύσεις για συνεχή παρακολούθηση και υποστήριξη της θεραπείας παθήσεων κινητικών διαταραχών.

Think Silicon: Η Think Silicon αναπτύσσει μία από τις πιο ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες γραφικών παγκοσμίως.

Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας, που ιδρύθηκε από το Libra Group και παρέχει πόρους, εκπαίδευση και προγράμματα βράβευσης για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα παγκοσμίως. Ο οργανισμός ενσωματώνει το πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΗΕΑ) και το Αμερικανικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΑΕΑ) – προγράμματα τα οποία έχουν αναδείξει 43 νικητές από το 2012, υποστηρίζοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και των Η.Π.Α. To Envolve στοχεύει στη δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας όπου όλοι οι επιχειρηματίες μπορούν να ευημερήσουν και να αναπτυχθούν, και στοχεύει στην ανάπτυξη και καλλιέργεια επιχειρηματικών οικοσυστημάτων, διασφαλίζοντας την άμεση διαθεσιμότητα υπηρεσιών επιχειρηματικής στήριξης σε όλους τους επιχειρηματίες.