Αυτοί είναι οι νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας

Αυτοί είναι οι νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας

Για τη φετινή χρονιά συνολικά υποβλήθηκαν 1.100 επιχειρηματικές ιδέες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών από την έναρξη του θεσμού.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ανακοινώθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα σε εκδήλωση οι νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, οι οποίοι θα μοιραστούν χρηματοδότηση ύψους 1.250.000 ευρώ, ανάλογα με τις κεφαλαιακές τους ανάγκες, καθώς επίσης και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης (νομικά, λογιστικά, μάρκετινγκ, τεχνολογία, επικοινωνία και διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού) και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentorship) για την υλοποίηση των νέων εμπορικών τους εγχειρημάτων.

Στο φετινό κύκλο του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας υποβλήθηκαν συνολικά 1.100 επιχειρηματικές ιδέες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών από την έναρξη του θεσμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας Jimmy Αθανασόπουλου, ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός συμμετοχών στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας επιβεβαιώνει την πεποίθησή ότι η επιχειρηματικότητα αποτελεί το κλειδί για την ανάκαμψη και το θετικό μετασχηματισμό της οικονομίας.

Νικητές του φετινού βραβείου που απονεμήθηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο είναι:

– BLUEGROUND: Μία αλυσίδα πλήρως επιπλωμένων και εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων, σπιτιών και βιλλών βασιζόμενη στη μετατροπή υπαρχόντων οικιστικών ακινήτων με την υποστήριξη της τεχνολογίας. Η εταιρία λειτουργεί όπως ένα ξενοδοχείο με τη διαφορά ότι αντί να έχει δωμάτια σε ένα μεμονωμένο κτίριο, λειτουργεί ανεξάρτητες κατοικίες διεσπαρμένες στις πόλεις που δραστηριοποιείται.

Η blueground εξυπηρετεί επισκέπτες, είτε στο πλαίσιο επαγγελματικού ταξιδιού, είτε αναψυχής σε Ελλάδα, Τουρκία και σύντομα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αιτούντες: Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, Αλέξης Μαραγκός, Ανδρέας Νεζερίτης, Πέννυ Παπακωνσταντίνου.

– BUBBLLZ: είναι μία mobile εφαρμογή που επιβραβεύει τους χρήστες για τα social post τους. Παράλληλα, είναι μια webmarketing πλατφόρμα, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε καταστήματα, επιχειρήσεις, brands να προβάλλουν προϊόντα και υπηρεσίες μέσω User Generated Content. Οι χρήστες απλά βγάζουν μια φωτογραφία ή selfie με το προϊόν που αγοράζουν και δημιουργείται ένας κωδικός ανταμοιβής.

Η φωτογραφία ανεβαίνει στα socialmedia και οι χρήστες ανταμείβονται άμεσα, με εκπτώσεις, κουπόνια, διαγωνισμούς, loyaltyπόντους και ειδικές προσφορές.
Αιτούντες: Κωνστάντιος Μπατσιώλας, Γεώργιος Θρασκιάς, Παναγιώτης Χατζηδάκης

– RAYMETRICS: Η Raymetrics στοχεύει στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός εξελιγμένου, ιδιαίτερα καινοτόμου, νέας γενιάς τρισδιάστατου σεϊλόμετρου (ceilometer). Σε αντίθεση με τις υπάρχουσες τεχνολογίες, το συγκεκριμένο σύστημα θα είναι σε θέση να παρέχει τρισδιάστατη απεικόνιση της νέφωσης στον εναέριο χώρο ενός αεροδρομίου καθώς και το ύψος βάσης των νεφών σε οποιοδήποτε σημείο.

Επιπλέον, θα είναι σε θέση να παρέχει σχεδόν σε πραγματικό χρόνο το ύψος του ατμοσφαιρικού οριακού στρώματος και της ορατότητας σε κάθε δυνατή κατεύθυνση.

Αιτούντες: Νίκος Κόντος, Γιώργος Γεωργούσσης, Matthew Woollard

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας διαχειρίζεται και χρηματοδοτείται για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative) από το Libra Group, το οποίο έχει δεσμευτεί για χρηματοδότηση ύψους 10.000.000 ευρώ προς το θεσμό.

Το Βραβείο, διανύει τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του, βραβεύοντας κάθε χρόνο έναν έως πέντε νικητές. Από την πρώτη βράβευση το 2013 μέχρι και σήμερα, έχουν αναδειχθεί 11 νικήτριες εταιρείες, εκ των οποίων όλες επιδεικνύουν μια επιτυχημένη εμπορική δραστηριότητα και έχουν δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Υποστηρικτές του προγράμματος είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία, ο Δημήτρης Ι. Γουλανδρής και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Ανάμεσα στους υποστηρικτές των νικητών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας είναι η Antidote, η Intracom Telecom, το Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου, η Microsoft, η People for Business, η Reed Smith, η SAP Hellas και η White Room.

Το Libra Group είναι ένας διεθνής επιχειρηματικός όμιλος που αποτελείται από 30 θυγατρικές εταιρείες που λειτουργούν σε έξι ηπείρους και δραστηριοποιείται σε πέντε κύριους τομείς.

– τη ναυτιλία,

– την αεροπορία,

– τη διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων,

τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις,

– την ενέργεια,

καθώς επίσης και σε ένα εύρος διαφοροποιημένων επενδύσεων. Το τμήμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου, λαμβάνει πολυάριθμες πρωτοβουλίες γύρω από την εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα και τη φιλανθρωπία σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του Libra Internship Programme, το οποίο υποστηρίζει περίπου 100 νέους ετησίως, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από κοινότητες που παρουσιάζουν στέρηση ευκαιριών.

Σημειώνεται ότι το Libra Group ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη.