Αυτοί είναι οι πέντε φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι τον Ιούλιο

Αυτοί είναι οι πέντε φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι τον Ιούλιο

Δύσκολο Ιούλιο θα περάσουν πάνω από 1.000.000 φορολογούμενοι, καθώς οι εισφορές θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Μέχρι το τέλος του μήνα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι θα κληθούν να καταβάλλουν πέντε φόρους της Εφορίας και του ΕΦΚΑ. Οι φόροι αυτοί λιγοστεύουν όλο και περισσότερο το εισόδημα των επαγγελματιών, καθώς έχουν φτάσει στο σημείο να        υπερβαίνουν ακόμα και τα εισοδήματα δύο μηνών.

Μάλιστα, από το Σεπτέμβριο οι φορολογούμενοι θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς τότε θα έρθει ο ΕΝΦΙΑ, που θα προστεθεί στις υπόλοιπες υποχρεώσεις των επαγγελματιών. Η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ θα πρέπει να εξοφληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις. Όπως προκύπτει από τις αλλαγές στις τιμές των αντικειμενικών αξιών, ο φόρος θα είναι υψηλότερος από την προηγούμενη φορά, με την τιμή να αυξάνεται μέχρι και κατά 200 ευρώ.

Προς το παρόν, το καλοκαίρι αναμένεται να είναι δύσκολο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, καθώς θα έχουν να πληρώσουν τις ακόλουθους φόρους:

  1. Ασφαλιστικές εισφορές Μαΐου- μέχρι 6 Ιουλίου
    Αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες θα πρέπει να καταβάλλουν τις εισφορές του Μαΐου μέχρι αύριο.
  2. ΦΠΑ δεύτερου τριμήνου 2018- μέχρι 31 Ιουλίου
    Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εξοφλήσουν το φόρο για τις συναλλαγές που είχαν πραγματοποιήσει στο διάστημα Απριλίου- Ιουνίου.
  3. Ασφαλιστικές εισφορές Ιουνίου- μέχρι 31 Ιουλίου
    Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι θα πρέπει επιπλέον να πληρώσουν τις εισφορές του Ιουνίου.
  4. Πρώτη δόση φόρου εισοδήματος- μέχρι 31 Ιουλίου
    Οι φορολογούμενοι θα πρέπει μετά την υποβολή των φετινών τους φορολογικών δηλώσεων να καταβάλλουν και την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, όπως αυτός προκύπτει από την εκκαθάριση της δήλωσής τους. Στον εν λόγω φόρο συμπεριλαμβάνονται, μάλιστα, πέντε ακόμα φόροι.

Ο φόρος εισοδήματος που επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος, με συντελεστές που ξεκινούν από το 22% και φτάνουν μέχρι το 45%.

Το τέλος επιτηδεύματος που μεταφράζεται σε 650 ευρώ.

Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης που επιβάλλεται σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ, με τους συντελεστές να κυμαίνονται από 2,2% μέχρι 10%.

Η προκαταβολή του φόρου της επόμενης χρονιάς που φτάνει πλέον το 100% του φόρου που προκύπτει από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης που επιβαρύνει τους κατόχους αυτοκινήτων 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, -σκάφος αναψυχής ή πισίνα.

  1. Τρίτη δόση αναδρομικών εισφορών 2017- μέχρι 31 Ιουλίου
    Ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες και αγρότες θα πρέπει να καταβάλλουν την τρίτη δόση των εισφορών, όπως προέκυψε από τον επανυπολογισμό τους, βάσει των εισοδημάτων του 2016. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 255.000 φορολογούμενοι θα πληρώνουν κάθε μήνα μέχρι το Σεπτέμβριο διπλές εισφορές: τις τρέχουσες και τη δόση των αναδρομικών εισφορών του 2017.