Αυτή είναι η πιο πολύτιμη ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο

Αυτή είναι η πιο πολύτιμη ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο

Η Manchester United παραμένει σύμφωνα με την KPMG στην κορυφή παρά την άσχημη χρονιά.

H Manchester United και η Real Madrid κατατάχθηκαν πρώτες στη λίστα της KPMG με τις πιο πολύτιμες ποδοσφαιρικές ομάδες της Ευρώπης.

Παρά τη κακή φετινή σεζόν, η αξία της United εκτιμάται στα 2,9 δισ. ευρώ, κάτι που αποτελεί απόδειξη ότι το εμπορικό σήμα της ομάδας παραμένει ισχυρό σε όλον τον κόσμο. Από την άλλη, η Real Madrid, η οποία παίζει με αντίπαλό την Atletico Madrid στον τελικό της Champions League στις 28 Μαϊου, έλαβε την ίδια αξιολόγηση, με έσοδα 577 εκατ. ευρώ για τη χρονιά 2014-2015.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η διαφορά των εσόδων μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και της αγγλικής Πρεμιέρ Λιγκ έχει διευρυνθεί σημαντικά, υπέρ της δεύτερης. Ο ανταγωνισμός μεταξύ του Sky και του BT Sport έχει οδηγήσει στην προσφορά του αξιοσημείωτου ποσού των 2,4 δισ. ευρώ ανά σεζόν για την περίοδο 2016-2019.

Ωστόσο, η αύξηση εσόδων από την τηλεόραση δεν είναι η μόνη πηγή εσόδων που κράτησαν την United στην πρώτη θέση για αρκετό διάστημα. Παρά την κατάκτηση του FA Cup το 2016, η ομάδα συνάντησε ορισμένα προβλήματα ειδικότερα μετά την αποχώρηση του Άλεξ Φέργκιουσον πριν τρία χρόνια.

Πλέον με τον Ζοζέ Μούρινιο στον πάγκο η MUD ελπίζει να επιστρέψει στις επιτυχίες δίνοντας στον Πορτογάλο σταρ-τεχνικό μπάτζετ που ξεπερνάει τα 200 εκατ. ευρώ για μεταγραφές την επόμενη σεζόν…