Αυτή είναι η τελευταία συνέντευξη του Άντονι Μπουρντέν

Αυτή είναι η τελευταία συνέντευξη του Άντονι Μπουρντέν
epa06793994 Chef Anthony Bourdain speaks during the recording of his television program in Lisbon, Portugal, 05 December 2011 (issued 08 June 2018). The famed chef Anthony Bourdain died on 08 June 2018, CNN confirmed Bourdain's death on Friday and said the cause of death was suicide. EPA/Jose Sena Goulao

Τι είπε για τα ταξίδια, τον Τραμπ και τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Η τελευταία συνέντευξη του Άντονι Μπουρντέν έριξε φως στις απόψεις του διάσημου σεφ σχετικά με τα ταξίδια, τον πολιτισμό και την πολιτική. Το δημοσίευμα, το οποίο εμφανίστηκε στην ανεξάρτητη εφημερίδα Popula την Κυριακή, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις απόψεις του για την συμπεριφορά του Μπιλ Κλίντον ενώ ήταν πρόεδρος, την κληρονομιά της προεδρίας Ομπάμα και τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Για τα ταξίδια

«Προτιμώ πολύ περισσότερο τους ανθρώπους που αν και μόλις έφτασαν στο Παρίσι, βρήκαν το δρόμο τους χωρίς κανένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, που ήταν ανοιχτοί στο να αφήσουν τα πράγματα στην τύχη τους. Και έκαναν και λάθη… γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό μέρος ενός ταξιδιού».

Για τον Τραμπ

«Κάποιος στο γραφείο τύπου του Λευκού Οίκου πρέπει να θυσιάσει τη θέση του και να του πει: “Είσαι απαράδεκτος! Πώς αντέχεις με τον εαυτό σου; Θα πρέπει να ντρέπεσαι!”».

Για τον φανταστικό θάνατο του Χάρβεϊ Γουάινστιν

«Πιστεύω ότι θα πεθάνει ενώ βουρτσίζει τα δόντια του φορώντας μόνο τη ρόμπα του. Ενώ κοιτά το κινητό του, παθαίνει ένα σοβαρό εγκεφαλικό και τις τελευταίες του στιγμές προσπαθεί να βρει μέσα στις επαφές του κινητού κάποιον που μπορεί να καλέσει, και όντως θα απαντήσει. Και πεθαίνει κάπως έτσι, γνωρίζοντας ότι κανείς δεν θα τον βοηθήσει τελικά και ότι δεν είναι καθωσπρέπει την ώρα του θανάτου του».

Για την πολυτέλεια

«Οι πιο χαρούμενες στιγμές μου ήταν στο δρόμο, μαζί με το συνεργείο μου, καθώς επιστρέφαμε από γύρισμα. Ήταν μια υπέροχη στιγμή, όπου ξαπλώναμε σε στρώματα σε κάποιο φορτηγό και ακούγαμε μουσική… αυτό είναι πολυτέλεια για μένα. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα είχα την ελευθερία ή τη δυνατότητα να βρεθώ σε ένα τέτοιο μέρος, βλέποντας τέτοια πράγματα. Όταν κάθεσαι μόνος ή με φίλους, μισομεθυσμένος κάτω από την πανσέληνο, καταλαβαίνεις πόσο τυχερός είσαι. Αυτό είναι μια ιστορία που δεν μπορείς ούτε να πεις ούτε να μοιραστείς με κάποιον τρίτο. Έμαθα να παρατηρώ αυτές τις στιγμές και να αντιλαμβάνομαι ότι αυτή είναι μια καλή στιγμή».

Πηγή: The Guardian