Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές των MTV Europe Awards

Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές των MTV Europe Awards
epa07142006 Cuban singer Camila Cabello poses for the photographers after receiving several awards during the 2018 MTV Europe Music Awards at Bilbao Exhibition Centre, in Bilbao, Basque Country, Spain, 04 November 2018. EPA/MIGUEL TONA

Με έξι υποψηφιότητες, η Καμίλα Καμπέγιο ήταν το μεγάλο φαβορί των φετινών βραβείων.

Δυναμική με θέμα τη μεταμοντέρνα τέχνη ήταν η χθεσινή τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Μουσικών Βραβείων του MTV (MTV EMAs 2018) στο Μπιλμπάο της Ισπανίας. Η παρουσιάστρια της βραδιάς, τραγουδίστρια – ηθοποιός, Χέιλι Στάινφελντ άλλαξε αρκετές φορές εμφανίσεις και μεταξύ άλλων φόρεσε και ένα λευκό φόρεμα, το οποίο της έβαψαν με σπρέι ρομποτικοί βραχίονες, αναφέρεται σε δημοσίευμα της «The Independent».

Η Camila Cabello ήταν η μεγάλη νικήτρια της τελετής απονομής των 25ων Ευρωπαϊκών Μουσικών Βραβείων του MTV παραλαμβάνοντας τέσσερα βραβεία, Καλύτερου Καλλιτέχνη, Καλύτερου Τραγουδιού και Καλύτερου Βίντεο για το «Havana» και Καλύτερου Καλλιτέχνη από τις ΗΠΑ. «Η χρονιά αυτή είναι η καλύτερη της ζωής μου», δήλωσε η Cabello που γεννήθηκε πριν από μόλις 21 χρόνια στην Αβάνα, όταν άνοιξε το σόου, ερμηνεύοντας την επιτυχία της και χορεύοντας φλαμένγκο.

Και πράγματι, πριν καν από την απονομή των βραβείων που δίνει το ευρωπαϊκό τμήμα του αμερικανικού μουσικού δικτύου, το 2018 θα είναι μια καλή χρονιά για την Camila. Το τραγούδι της «Havana» ήταν πρώτο σε πωλήσεις στα τέλη Ιανουαρίου στις ΗΠΑ, ενώ η ηχητική του έκδοση, χωρίς βίντεο, ακούστηκε περισσότερο από 1,3 δισεκατομμύρια φορές στο YouTube. Στα τέλη Αυγούστου, η Καμίλα Καμπέγιο είχε ήδη αποσπάσει δύο από τα πιο σημαντικά βραβεία στα MTV Video Music Awards (VMA), τα έπαθλα για τα πιο δημοφιλή μουσικά βίντεο στις ΗΠΑ, όταν ανακηρύχθηκε Καλλιτέχνης της χρονιάς και Video της χρονιάς.

Το Βραβείο Καλύτερης Εμφάνισης και το Βραβείο Καλύτερου Χιπ Χοπ Καλλιτέχνη απονεμήθηκαν στη Nicki Minaj. Ο Shawn Mendes παρέλαβε τα βραβεία Καλύτερου Καλλιτέχνη από τον Καναδά και Καλύτερου Καλλιτέχνη Ζωντανών Εμφανίσεων. Η Dua Lipa κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Καλλιτέχνη στην Κατηγορία Ποπ και η Cardi Β Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη.

Το Βραβείο Φανατικότερων Οπαδών παρέλαβαν οι σταρ της K-pop, BTS. Καλλιτέχνης με την Καλύτερη Εμφάνιση στο World Stage αναδείχθηκε η Alessia Cara.Το βραβείο Καλύτερου Καλλιτέχνη Ηλεκτρονικής Μουσικής απονεμήθηκε στον Marshmello. Το βραβείο Καλύτερου Καλλιτέχνη Εναλλακτικής Μουσικής παρέλαβαν οι Panic! at the Disco και το βραβείο Καλύτερου Καλλιτέχνη της Ροκ οι 5 Seconds of Summer.

Καλύτερος Καλλιτέχνης από τη Σουηδία αναδείχθηκε ο Avicii, Καλύτερος Καλλιτέχνης από το Βέλγιο ο Dmitri Vegas και το βραβείο Καλύτερου Καλλιτέχνη από το Ηνωμένο Βασίλειο απονεμήθηκε στις Little Mix. Το βραβείο Καλύτερου Καλλιτέχνη από την Ισπανία δόθηκε στους Viva Suecia και το βραβείο Καλύτερου Καλλιτέχνη από την Κορέα στις Loona.

Στη σκηνή των βραβείων ανέβηκαν και τραγούδησαν ζωντανά επίσης Little Mix με τη Nicki Minaj, οι Muse, ο David Guetta με τον Jason Derulo, η Hailee Steinfeld, οι Panic! at the Disco, η Alessia Cara, ο Marshmello με την Anne-Marie και τους Bastille, οι Jack & Jack και η Janet Jackson, η οποία παρέλαβε το βραβείο Παγκόσμιου Ινδάλματος. Η Nicki Minaj κατέβηκε στη σκηνή από έναν ανελκυστήρα, η Bebe Rexha βγήκε από μπανιέρα, αλλά η ερμηνεία της Halsey ήταν η πιο εκπληκτική. Δεμένη μέσα σε ένα γυάλινο κλουβί, η Halsey τραγούδησε το «Without Me». Στη συνέχεια το κλουβί υψώθηκε, άνοιξαν οι ουρανοί και η τραγουδίστρια συνέχισε να τραγουδά υπό καταρρακτώδη βροχή.