Αυτή θα είναι η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Αυτή θα είναι η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου
epa06261827 Greek director Yorgos Lanthimos arrives for the premiere of 'The Killing of a Sacred Deer' at the 61st BFI London Film Festival, in London, Britain, 12 October 2017. The festival runs from 04 to 15 October. EPA/NEIL HALL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υπόθεση και ο τίτλος της.

Το επόμενο σχέδιο του Γιώργου Λάνθιμου θα αφορά, όπως αποκαλύπτεται, ένα σκοτεινό, αριστουργηματικό βιβλίο: Το «Pop. 1280». Το αστυνομικό μυθιστόρημα γράφτηκε το 1964 από τον Jim Thompson και την παραγωγή θα αναλάβει η Element Pictures μαζί με την Imperative και την Discovery Productions.

Λίγο πριν τα Όσκαρ, τα ξένα ΜΜΕ σημειώνουν ότι το πρότζεκτ θεωρείται υψηλής προτεραιότητας γιατί ο Έλληνας δημιουργός είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο «hot» ονόματα στο Χόλυγουντ, ειδικά μετά τις υποψηφιότητες.

Η προσαρμογή του βιβλίου για τη μεταφορά στον κινηματογράφο θα γίνει από το Γ. Λάνθιμο όπως και σκηνοθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βιβλία του Τόμσον έχουν αποτελέσει στο παρελθόν πρωτογενές υλικό για μεγάλες ταινίες όπως το The Getaway (1972) και το Grifters (1990). Το Pop.1280, διηγείται την ιστορία ενός σερίφη μιας μικρής πόλης, με πληθυσμό 1.280 ανθρώπων, όπου πίσω από τον απλοϊκό και συντηρητικό χαρακτήρα του κρύβει μια πολύ άγρια συμπεριφορά και φτάνει ως το φόνο ώστε να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία.