Αυτή θα είναι η προεκλογική στρατηγική της ΝΔ

Αυτή θα είναι η προεκλογική στρατηγική της ΝΔ
File written by Adobe Photoshop? 5.0

Μετά και τη σημερινή σύγκρουση με την κυβέρνηση για τις διερευνητικές εντολές, η ΝΔ εστιάζει στην οικονομία και το μεταναστευτικό.

Την εντολή που έλαβε θα επιστρέψει αύριο στις 10:00 το πρωί στον κ. Παυλόπουλο ο πρόεδρος της ΝΔ και από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει τη χάραξη της προεκλογικής στρατηγικής που θα ακολουθήσει το κόμμα. Ο κ. Μειμαράκης σκοπεύει μέσα στην εβδομάδα να συγκαλέσει τα όργανα της ΝΔ, ενώ θα πραγματοποιήσει και περιοδείες σε όλη τη χώρα όπου θα έχει επαφές με θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς.

Στη ΝΔ θα επικεντρώσουν τη στρατηγική τους στα θέματα της οικονομίας και της παράνομης μετανάστευσης, τομείς στους οποίους εκτιμούν ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί τη μεγαλύτερη φθορά και έχει εμφανιστεί -όπως λένε στη Συγγρού- ανίκανη να τα διαχειριστεί.
Από τη μέχρι τώρα στάση του κ. Μειμαράκη, συμπεραίνεται ότι θα κρατήσει υψηλούς τόνους σε προσωπικό επίπεδο απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, αφού στη ΝΔ θεωρούν πως θα είναι το ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μειμαράκης σκοπεύει να αποδώσει προσωπικές ευθύνες στον κ. Τσίπρα για την κατάσταση της οικονομίας και το Μνημόνιο με τα σκληρά μέτρα και θα προτάξει την ανάγκη ώστε η επόμενη κυβέρνηση να κινηθεί στην κατεύθυνση της χαλάρωσης αυτής της σκληρής μνημονιακής πολιτικής.

Στη Λεωφόρο Συγγρού εκτιμούν πως τις επόμενες εβδομάδες οι πολίτες θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν και σε πρακτικό επίπεδο τα σκληρά μέτρα, ενώ την ίδια ώρα θα διογκωθούν τα προβλήματα που δημιουργεί το τεράστιο κύμα λαθρομετανάστευσης.

Στη ΝΔ παράλληλα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο μέτωπο της Αριστεράς και ευελπιστούν πως το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα καταφέρει να περιορίσει σε σημαντικό βαθμό την εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως κατά τη διάρκεια των ημερών που ο κ Μειμαράκης είχε την εντολή σχηματισμου κυβέρνησης, φρόντισε να δώσει επικοινωνιακό βήμα και στον κ. Λαφαζάνη αλλά και στην κ. Κωσταντοπουλου, παρά τις έντονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος με την Πρόεδρο της Βουλής.

Σε κάθε περίπτωση, όπως φαίνεται, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα προτάξει την ανάγκη να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με βασικό κορμό τη ΝΔ, η οποία θα διασφαλίσει την ευρωπαική πορεία της χώρας προχωρώντας σταδιακά στη χαλάρωση της σκληρης δημοσιονομικής πολιτικής.

Νέα επίθεση για την άρνηση συνάντησης
Στο μεταξύ νέα επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ΝΔ σχολιάζοντας την μομφή του Μεγάρου Μαξίμου ότι κ. Μειμαράκης υιοθετεί καθεστωτικές αντιλήψεις του παρελθόντος και καπηλεύεται την προσωρινή θέση του Προέδρου της ΝΔ.

Κύκλοι της ΝΔ κατηγορούν τον κ. Τσίπρα πως αυτός είναι, που παραβιάζει συστηματικά τις συνταγματικές υποχρεώσεις και επισημαίνουν πως η υπεράσπιση και παραβίαση των συνταγματικών υποχρεώσεων δεν έχουν καμία σχέση με εκλογικές σκοπιμότητες.

«Η αλαζονεία τυφλώνει. Καθεστωτική αντίληψη έχουν όσοι προεξοφλούν αυθαίρετα τη λαϊκή βούληση και περιφρονούν τον κυρίαρχο λαό. Τα ψέματα του κ. Τσίπρα έχουν ημερομηνία λήξης» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Οι ίδιοι κύκλοι μάλιστα κάνουν λόγο για «πανικό και έλλειψη ψυχραιμίας με ύπουλα χτυπήματα κάτω από τη μέση» από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου.