Αυτό αναμένεται να είναι το νέο iPhone

Αυτό αναμένεται να είναι το νέο iPhone
The new Apple iPhone 6S and 6S Plus are displayed during an Apple media event in San Francisco, California, September 9, 2015. REUTERS/Beck Diefenbach - RTSE3H

Είναι πολύ μεγάλα για κάποιους τα νέα μοντέλα; Η Apple ίσως δώσει τη λύση.

Για μια «μικρή» έκπληξη από πλευράς της Apple κάνουν ήδη πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, με τις προβλέψεις για το επόμενο iPhone 7 να περιλαμβάνουν τα γνωστά μοντέλα με τις μεγάλες οθόνες αλλά και ένα… iPhone mini.

Ορισμένοι πελάτες έχουν ήδη εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους για τα υπερμεγέθη μοντέλα των 4,7 και 5,5 ιντσών που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά πέρσι, ενώ πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν να μείνουν στα iPhone 5 και 5S που έχουν ήδη κλείσει δύο και τρία χρόνια κυκλοφορίας. Κι ο λόγος είναι απλός: Τα πιο μικρά κινητά χωρούν πιο εύκολα στην τσέπη.

Κορυφαίος αναλυτής της τεχνολογικής εταιρείας KGI Security κάνει ήδη τις δικές του προβλέψεις. Όπως αναφέρει ο Ming-Chi Kuo, είναι πολύ πιθανό η Apple να κυκλοφορήσει το νέο έτος κι ένα κινητό οθόνης 4 ιντσών, ούτως ώστε να καλύψει κι εκείνους που δεν θέλουν να κάνουν στροφή στα λεγόμενα phablets.

«Με τη ζήτηση για ένα κινητό 4 ιντσών να παραμένει σταθερή, πιστεύουμε ότι η Apple θα ανοίξει τη γραμμή παραγωγής της», προβλέπει ένας από τους αναλυτές που πολύ συχνά πέφτουν μέσα στους υπολογισμούς τους για τις επόμενες κινήσεις της Apple.

Μάλιστα, όπως λέει ο Kuo, ήδη θα ετοιμαστεί η νέα γραμμή παραγωγής των μικρότερων κινητών από το πρώτο μισό του 2016.

Υπολογίζεται ότι η Apple θα μπορούσε να κυκλοφορήσει 20-30 εκατ. μικρότερα κινητά έως τα τέλη του επόμενου έτους. Μπορεί, βέβαια, να είναι σχεδόν βέβαιο ότι ορισμένες λειτουργίες όπως το 3D Touch να μην υπάρχουν στο iPhone των 4 ιντσών, όμως μια από τις αλλαγές θα μπορούσε να είναι η προσθήκη του νέου επεξεργαστή της εταιρείας, A9.

Τέλος, οι περισσότεροι θεωρούν βέβαιο ότι η Apple θα κάνει πολύ δύσκολα ξανά τη στροφή στο πλαστικό, όπως είχε κάνει με την περίπτωση του iPhone 5C για την οποία υπήρξαν πολλές επικρίσεις από τους φίλους της εταιρείας.