Αυτό είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου

Αυτό είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου

Στόχος είναι να εξυπηρετήσει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των αερομεταφορών του Πεκίνου και να αποσυμφορήσει το τωρινό διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

Το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου βρίσκεται προς την ολοκλήρωσή του και θα είναι έτοιμο το 2019, ενώ όταν ανοίξει τις πόρτες του θα είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου!

Στόχος της δημιουργίας του είναι για να εξυπηρετήσει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των αερομεταφορών του Πεκίνου και να αποσυμφορήσει το διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου (Beijing Capital International Airport).

Σημειώνεται ότι από την 1η ημέρα της λειτουργίας του θα είναι η νέα βάση για τις Βόρειες και Ανατολικές κινεζικές αερογραμμές.

Ο νέος «Γολιάθ» των αεροδρομίων απέχει μόλις 46 χιλιόμετρα από το κέντρο του Πεκίνου και έχει σχεδιαστεί από την εκλιπούσα αρχιτέκτονα Zaha Hadid.

Από το αποτέλεσμα των εργασιών η Zaha Hadid θα ήταν απόλυτα ευχαριστημένη με το δημιούργημά της.

«Η συνολική συμμετρία του αεροδρομίου θυμίζει την αρμονία και την ισορροπία από τα κινεζικά μνημεία, ενώ τα χρώματα και τα υλικά εκφράζουν την παρααδοσιακή κινεζική κουλτούρα», αναφέρει η ιστοσελίδα της αρχιτεκτονικής εταιρείας της Hadid.