Αυτό είναι το μεγαλύτερο διαμάντι που βρέθηκε ποτέ

Αυτό είναι το μεγαλύτερο διαμάντι που βρέθηκε ποτέ

Ζυγίζει 404,2 καράτια και βρέθηκε στην Ανγκόλα.

To διαμάντι 404,2 καρατίων μετρά περίπου επτά εκατοστά, σύμφωνα με τη Lucapa, μιας εταιρείας που ανιχνεύει εξαιρετικά διαμάντια. Βρέθηκε από τη Lulo Diamond Project, μια συνεργασία μεταξύ της Endiama, μιας εθνικής εταιρείας διαμαντιών της Ανγκόλα, της Lucapa Diamond Company, ενός ιδιώτη επενδυτή και της Rosas & Pétalas.

Ο έμπορος λιανικής πώλησης διαμαντιών Yehuda, που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη, εξέτασε το χρώμα και την ποιότητα του διαμαντιού και σύμφωνα με τη Lucapa, πρόκειται για μια πέτρα τύπου IIa, απολύτως άψογη.

Σύμφωνα με το Gemological Institute of America έχει το πιο σπάνιο χρώμα του λευκού για διαμάντι.

Το Lulo Diamond Project ξεκίνησε να ερευνά ένα οικόπεδο 1,148 τμ. στο κέντρο της Ανκγόλα το 2015, μια περιοχή που παράγει πάρα πολλά μεγάλα διαμάντια 60 καρατίων.

Οι μετοχές της Lucapa, μιας σχετικά μικρής εταιρείας εξερεύνησης διαμαντιών, αυξήθηκαν κατά 30% μόλις ανακοινώθηκε η ανακάλυψη του συγκεκριμένου σπάνιου διαμαντιού, το οποίο υπολογίζεται ότι αξίζει περίπου 20 εκατ. δολάρια.

H Ανγκόλα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη χώρα στην παραγωγή διαμαντιών. Το 404,2 καρατίων διαμάντι είναι σήμερα το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί ποτέ, αφήνοντας πίσω του το 217,4 καρατίων διαμάντι το οποίο βρέθηκε το 2007 κα ονομάστηκε «Angolan Star».

Παγκόσμιο ρεκόρ έχει κάνει το 3,106 καρατίων διαμάντι, το γνωστό «Cullinan», το οποίο ζυγίζει 1,3 κιλά και ανακαλύφθηκε το 1905 στη Νότια Αφρική και έχει κοπεί για να κοσμεί το βασιλικό στέμμα της Βρετανίας, ενώ εκτίθεται στον Πύργο του Λονδίνου.