Αυτό είναι το μεγαλύτερο παράκτιο αιολικό πάρκο του κόσμου

Αυτό είναι το μεγαλύτερο παράκτιο αιολικό πάρκο του κόσμου

Εκτείνεται σε 145 τετραγωνικά χιλιόμετρα, περίπου όσο είναι και το μέγεθος του Μαϊάμι.

Το μεγαλύτερο πάρκο αιολικής ενέργειας στον κόσμο είναι εδώ και είναι τεράστιο. Η Ørsted, μια δανική εταιρεία ενέργειας, άρχισε να λειτουργεί την Πέμπτη το μεγαλύτερο πάρκο αιολικής ενέργειας στον κόσμο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Το πάρκο Walney Extension στην ιρλανδική θάλασσα παράγει περίπου 659 MW, ξεπερνώντας κατά 29 MW τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ με την μεγαλύτερη παραγωγή αιολικής ενέργειας της εταιρείας London Array.

Το τεράστιο πάρκο Walney Extension αποτελείται από 87 ανεμογεννήτριες Gamesa και MHI Vestas που εκτείνονται σε 145 τετραγωνικά χιλιόμετρα (περίπου όσο είναι το μέγεθος του Μαϊάμι). Οι ανεμογεννήτριες MHI Vestas, που λειτουργούν και σε άλλα πάρκα, είναι οι μεγαλύτερες στον κόσμο και παράγουν 8 MW η καθεμία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην ανοικτή θάλασσα, παράγοντας περίπου το 36% της συνολικής παράκτιας παραγωγής αιολικής ενέργειας παγκοσμίως, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας.

Η σύμβαση για το Walney Extension, που υπογράφηκε το 2014, εξασφάλισε μια ελάχιστη τιμή £ 150 ($ 195) ανά MW ώρα για 15 χρόνια. Έκτοτε, το κόστος της παράκτιας αιολικής ενέργειας μειώθηκε κατά περισσότερο από το μισό. Η πιο πρόσφατη προσφορά σε πλειστηριασμό από ένα παράκτιο πάρκο αιολικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μόλις 57,70 λίρες Αγγλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ο εμπορικός σύλλογος Renewable UK προβλέπει ότι η αιολική ενέργεια θα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 10% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το 2020. Ωστόσο, η Ørsted δεν πρέπει να βολευτεί στον τίτλο που πρόσφατα κατέκτησε. Νέα πάρκα που βρίσκονται αυτή την εποχή υπό κατασκευή σε άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου ενδέχεται να κλέψουν το στέμμα του Walney Extension σύντομα.