Αυτό είναι το μυστικό για να γίνει κανείς φοιτητής του Harvard

Αυτό είναι το μυστικό για να γίνει κανείς φοιτητής του Harvard
Photo:

Το να γίνεις καλύτερος άνθρωπος είναι το κλειδί της εισαγωγής σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου.

To Πανεπιστήμιο του Harvard δημοσίευσε μια έκθεση την Τετάρτη, σημειώνοντας πώς τα Κολέγια πρέπει να αναδιοργανώσουν τη διαδικασία εισαγωγής: να μειώσουν την πίεση των επιτευγμάτων των υποψηφίων, να θέσουν ισότιμους όρους ανταγωνισμού σε μαθητές που προέρχονται από διαφορετικές φυλές και έχουν διαφορετικά εισοδήματα και να προωθήσουν την ανησυχία για το κοινό καλό.

H έκθεση ακόμη αναφέρει ότι η διαδικασία αποδοχής των Κολεγίων συμβάλλει σε ένα κοινωνικό πρόβλημα που φαίνεται να επικεντρώνεται περισσότερο στην προσωπική επιτυχία του καθενός, παρά στο ενδιαφέρον των γύρων μας. Ακόμη, συνιστά στα Κολέγια να αλλάξουν τη στρατηγική τους στο θέμα της αποδοχής, να ξαναγράψουν τις ερωτήσεις ανάπτυξης, αλλά και να κάνουν τυποποιημένες δοκιμές.

Η μελέτη του Ηarvard εγκρίθηκε στην πορεία από 85 κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενώ το Yale δεσμεύτηκε να προσθέσει μια ερώτηση στην αίτησή του που θα ζητά από τους φοιτητές να προβληματιστούν σχετικά με τη συμβολή τους στην οικογένεια, την κοινότητα ή το κοινό καλό.

«Δεν θέλουμε οι φοιτητές να κάνουν πράγματα μόνο και μόνο επειδή νομίζουν ότι έτσι πρέπει να κάνουν για να μπουν σε ένα καλό Κολέγιο», δήλωσε ο Stuart Schmill Κοσμήτορας της Εισαγωγής στο Massachusetts Institute of Technology.

H έκθεση ακόμη περιγράφει πως ένας φοιτητής μπορεί να καταφέρει τα επιτεύγματά του χωρίς να αγχωθεί:

  • Στηρίξτε την κοινότητά σας, βοηθώντας τη να καθαρίσει το πάρκο της γειτονιάς σας ή την αντιμετώπιση του εκφοβισμού στο σχολείο.
  • Εργαστείτε εθελοντικά με μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων.
  • Βοηθήστε την οικογένειά σας, μεγαλώνοντας το μικρό σας αδερφάκι ή στηρίζοντας με τα έσοδά σας τους γονείς σας.
  • Θυμηθείτε το Harvard δεν είναι το μόνο «καλό» Πανεπιστήμιο.