Αυτό είναι το νέο «διαμάντι» 630 ίππων της Aston Martin

Αυτό είναι το νέο «διαμάντι» 630 ίππων της Aston Martin

Ισχυρότερος κινητήρας, μεγαλύτερη ιπποδύναμη, διπλό τούρμπο. Τι άλλο να ζητήσουν οι λάτρεις της ταχύτητας;

Η νέα πρόταση στα πολυτελή σπορ αυτοκίνητα είναι η Aston Martin DB11 AMR. Πρόκειται για αυτοκίνητο υψηλής αξίας, το οποίο προστέθηκε στη γκάμα της DB11 και προέκυψε ύστερα από ένα ευρύ πρόγραμμα εξέλιξης στο νέο κέντρο της μάρκας AMR Performance Center, που βρίσκεται στο Nurburgring.

Η βρετανική φίρμα αναβάθμισε περαιτέρω την ισχύ του κινητήρα, βελτίωσε την αίσθηση που προσλαμβάνει ο οδηγός, δημιούργησε νέες προδιάγραφες για την οδική συμπεριφορά και ανανέωσε τον εσωτερικό χώρο. Το σπορ αυτοκίνητο με έντονα στοιχεία από τα κλασικά κουπέ παίρνει τη θέση της ναυαρχίδας στη γκάμα της Aston Martin DB11.

Η καρδιά της DB11 AMR είναι ο βενζινοκινητήρας V12 5.200 κ.εκ. με δυο τούρμπο. Για την περίσταση οι μηχανικοί ανέβασαν την ισχύ στους 630 ίππους, αύξηση 30 ίπποι σε σχέση με την DB11 V12 και 127 ίππους πιο πάνω από το DB11 με κινητήρα V8. Η ροπή παραμένει αμετάβλητη στα 70 χλγμ. Ο χρόνος για το τυπικό τεστ 0-100 χλμ./ώρα μειώθηκε στο 3,7’’. Βελτιώθηκε κατά 0,2΄΄ σε σχέση με την DB11 V12. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η προσπάθεια των μηχανικών να αυξήσουν την τελική ταχύτητα του πανάκριβου αυτοκινήτου. Η μάρκα ανακοίνωσε ότι η τελική ταχύτητα φθάνει τα 335 χλμ./ώρα. Επομένως είναι ένα από τα ταχύτερα GT αυτοκίνητα παγκοσμίως και το γρηγορότερο μοντέλο στην τρέχουσα σειρά παραγωγής της Aston Martin.

Για την εξωτερική εμφάνιση της Aston Martin DB11 AMR επιλέχθηκε ένας συνδυασμός εκτεθειμένων ινών άνθρακα και μετάλλου. Αυτός ο συνδυασμός επικρατεί και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Τα περισσότερα τμήματα στου εσωτερικού χώρου έχουν καλυφθεί με υψηλής ποιότητας Alcantara.

Επειδή οι υποψήφιοι αγοραστές ανάλογων αυτοκινήτων θέλουν να δημιουργήσουν τον συνδυασμό που τους εκφράζει σε ότι αφορά την εμφάνιση του αυτοκινήτου, είναι διαθέσιμη μια μακροσκελής λίστα επιλογών.

Η ομάδα που ανέλαβε την σύνταξη της λίστας των πρόσθετων εξοπλισμών, υλικών και χρωμάτων, έλαβε υπόψη της τις τάσεις που επικρατούν σε πολλές χώρες. Η παραγγελία ενός αυτοκινήτου με συνδυασμούς που δεν υπάρχουν στην αρχική γκάμα του μοντέλου είναι μια από τις πιο επικερδείς δραστηριότητες των κατασκευαστών πολυτελών αυτοκινήτων. Οι πελάτες που ζητάνε συγκεκριμένα αξεσουάρ και συνδυασμούς είναι διατεθειμένοι να καλύψουν το κόστος που συχνά είναι πάνω από το ήμισυ της αρχικής αξίας του αυτοκινήτου.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι στη λίστα του πρόσθετου εξοπλισμού της νέας Aston Martin DB11 AMR περιλαμβάνονται, κάλυμμα κινητήρα από ίνες άνθρακα, απολήξεις εξάτμισης, αεροτομή, σπορ τιμόνι με ίνες άνθρακα, ενισχυμένες αναρτήσεις κ.α. Για όσους πηγαίνουν εκδρομές είναι διαθέσιμα ειδικά προσαρμοσμένα σύνολα αποσκευών για να ταιριάζουν με τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου.

Η νέα Aston Martin DB11 AMR κοστίζει 218.595 ευρώ στη Γερμανία.