Αυτό είναι το νέο εργοστάσιο βιοτεχνολογίας της Samsung

Αυτό είναι το νέο εργοστάσιο βιοτεχνολογίας της Samsung

Η εταιρεία κολοσσός επιδιώκει να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής βιολογικών φαρμάκων.

Η Samsung διοργάνωσε μια εκδήλωση προκειμένου να γιορτάσει την ανακοίνωση της δημιουργίας του νέου βιοτεχνολογικού εργοστασίου της εταιρείας. Σύμφωνα με την Wall Street Journal στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι υπάλληλοι της τεχνολογικής εταιρείας, o Πρόεδρος Λι Κουν-Χι και ο γιός του και μελλοντικός Πρόεδρος Λι Τζε-γιονγκ.

H Samsung εξετάζει το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει στην αγορά επιπλέον βιολογικά φάρμακα, τα οποία θα δημιουργούνται από ζωντανά κύτταρα και συστατικά αίματος και όχι από χημικές ουσίες. Μεταξύ άλλων, τα νέα αυτά φάρμακα θα μπορούν να καταπολεμούν τον καρκίνο και την αρθρίτιδα.

Η εταιρεία επιδιώκει να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής βιολογικών φαρμάκων, κάνοντας τη διαδικασία παραγωγής τους ακόμα πιο αποτελεσματική, με τη δημιουργία των computer chips (τσιπ υπολογιστών) και άλλων «εργαλείων» που θα διευκολύνουν την εργασία τους στο εργοστάσιο της βιοτεχνολογίας.

«Το νέο εργοστάσιο έχει δημιουργηθεί ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας, όλον το χρόνο ασταμάτημα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Samsung BioLogics, Κιμ Τα-χαν.