Αυτό είναι το νέο λογότυπο και μονόγραμμα της Burberry

Αυτό είναι το νέο λογότυπο και μονόγραμμα της Burberry
epa01735510 A pedestrian walks past a Burberry store in London, Britain, 19 May 2009. British luxury clothing brand Burberry has plunged into an annual loss, mainly due to charges at its Spanish operations. EPA/ANDY RAIN

Τα σχέδια δημοσιεύθηκαν στον λογαριασμό του οίκου μόδας στο Instagram.

Η ανακοίνωση του διορισμού του Ρικάρντο Τίσι (Riccardo Tisci) ως νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Burberry αποτέλεσε έκπληξη νωρίτερα φέτος. Αλλά ο πρώην διευθυντής δημιουργικού του Givenchy εξέφρασε την άποψή του για τη μετακίνηση, λέγοντας: «Τρέφω τεράστιο σεβασμό για τη βρετανική κληρονομιά του Burberry και είμαι ενθουσιασμένος για τις δυνατότητες αυτής της εξαιρετικής μάρκας».

Τώρα, όμως, ο Τίσι πήρε την πολύτιμη κληρονομιά του brand και έκανε μίξη, παρουσιάζοντας ένα νέο μονόγραμμα και λογότυπο του βρετανικού οίκου μόδας πολυτελείας.

Εμπνευσμένο από τα αρχεία του οίκου και σχεδιασμένο από τον εξέχοντα Άγγλο καλλιτεχνικό διευθυντή/ γραφίστα Πίτερ Σαβίλ– ο οποίος σχεδίασε εξώφυλλα δίσκων για τους Joy Division και New Order στην Factory Records και πιο πρόσφατα συνεργάστηκε με τον Paco Rabanne- το μονόγραμμα αποτελείται από ένα σύμπλεγμα των γραμμάτων Bs και Ts (από τα αρχικά του Thomas Burberry, ιδρυτή του οίκου) και έχει χρώμα πορτοκαλί, λευκό και χρυσό. Το λογότυπο είναι καθαρό, σε γραμματοσειρά sans-serif και πιο μοντέρνο, με έντονα κεφαλαία γράμματα.

Τα σχέδια δημοσιεύθηκαν στους λογαριασμούς στο Instagram του Burberry και του Ρικάρντο Τίσι μαζί με τα email που αντάλλαξαν ο Τίσι και ο Σαβίλ κατά τη διαδικασία σχεδιασμού – ενόψει της προετοιμασίας για την πρώτη εμφάνιση του καλλιτεχνικού διευθυντή τον Σεπτέμβριο.

 

The #ThomasBurberry Monogram August 2018

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Burberry (@burberry) στις