Αυτό είναι το νέο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Αυτό είναι το νέο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Το «Harmony of Seas», με μήκος 60 μέτρα περισσότερα από το ύψος του Πύργου του Άιφελ, καθελκύστηκε στα νερά της Γαλλίας.

Ονομάζεται «Harmony of Seas» και την προηγούμενη Παρασκευή έκανε την πρώτη του καθέλκυση στα νερά της Γαλλίας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάζεται στον κόσμο, από την εταιρεία Royal Caribbean.

Για την κατασκευή του, που ξεκίνησε το 2013, εργάζονται πάνω από 2.500 άτομα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το AFP, για την ολοκλήρωση του έργου θα χρειαστεί η τοποθέτηση 3.600 χιλιομέτρων καλωδίων, η χρήση 500.000 λίτρων μπογιάς, 90.000 τετραγωνικών μέτρων μοκέτας και 8.000 τετραγωνικών μέτρων τζαμαριών.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο θα μπορεί να μεταφέρει 6.360 επιβάτες, μαζί με προσωπικό 2.100 ατόμων. Το συνολικό του βάρος θα ζυγίζει 227.000 τόνους και το μήκος του θα είναι 361,8 μέτρα, 60 δηλαδή μέτρα περισσότερα από το ύψος του πύργου του Άιφελ.

To «Harmony of Seas» θα διαθέτει ένα πλήθος από πολυτελή καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ, με την τελευταία διαθέσιμη τεχνολογία (όπως το ρομποτικό «bionic bar» που μπορείτε να δείτε στο βίντεο), αλλά και ένα μεγάλο υπαίθριο πάρκο κατάφυτο με δέντρα που θα ονομάζεται «Central Park».

Η Royal Caribbean έχει στην ιδιοκτησία της τα δύο μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια που πλέουν σήμερα στις θάλασσες του κόσμου, τα «Allure of the Seas» and «Oasis of the Seas», συνολικού εκτοπίσματος 225.000 τόνων.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων το Harmony of Seas θα πραγματοποιήσει τον Φεβρουάριο τα πρώτα δοκιμαστικά του ταξίδια. Το παρθενικό του επίσημο ταξίδι αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2016, μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Ισπανίας. Στις προγραμματισμένες κρουαζιέρες του περιλαμβάνονται ταξίδια στη δυτική Μεσόγειο (Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία) και στην ανατολική Καραϊβική.