Αυτό είναι το «Παλάτι του Τζιν» της Hendrick’s

Αυτό είναι το «Παλάτι του Τζιν» της Hendrick’s

Το νέο αποστακτήριο της εταιρείας κόστισε, μάλιστα, 17 εκατομμύρια δολάρια.

της Emily Price

Την περασμένη εβδομάδα, η Hendrick’s παρουσίασε το νέο της αποστακτήριο στο Girvan της Σκωτίας, ένα «Παλάτι του Τζιν» αξίας 17 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αποτελεί τη σημαντικότερη εξέλιξη για το γνωστό εμπορικό σήμα από τότε που αυτό έκανε την εμφάνισή του το 1999.

«Ως προς τον σχεδιασμό και την εμπειρία που προσφέρει, το Gin Palace της Hendrick’s σκοπό έχει να εμπνεύσει την περιέργεια και τα ανοιχτά μυαλά, και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καινοτομίας. Για την ακρίβεια, αποκαλύπτει τη θαυμαστή μέθοδο παραγωγής και προβάλλει τις ποικίλες πτυχές της επιτυχίας της Hendrick’s- πτυχές χιουμοριστικές, με έμφαση στη λεπτομέρεια» δήλωσε η παγκόσμια διευθύντρια εμπορικού σήματος της Hendrick’s, Pamela Sells. «Αντιπροσωπεύει την εμπιστοσύνη που δείχνουμε στη μάρκα- την ίδια εμπιστοσύνη που συνέβαλλε στο να κατακτήσει η εταιρεία την ηγετική θέση που έχει σήμερα», κατέληξε.

Ο χώρος περιβάλλεται από έναν περιφραγμένο κήπο. Όταν ο επισκέπτης μπει μέσα, βλέπει το αποστακτήριο, μαζί με έναν χώρο διαλέξεων, ένα κομψό μπαρ και δύο θερμοκήπια που η επικεφαλής του αποστακτηρίου, Lesley Gracie, θα χρησιμοποιεί για την καλλιέργεια μιας πληθώρας ασυνήθιστων βοτάνων και άλλων φυτών από όλο τον κόσμο, τα οποία ενδεχομένως θα χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές εκδοχές του Hendrick’s.

Αυτά τα βότανα και φυτά θα δοκιμάζονται από την Gracie και την ομάδα της στο εργαστήριο, το οποίο βρίσκεται κι αυτό στον χώρο του αποστακτηρίου. «Αυτό είναι το βασικό ζήτημα για μένα. Τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε; Ποια είναι η γεύση αυτού ή του άλλου συστατικού;» λέει η Gracie στο Fortune.

Η Gracie έχει γεμίσει τα θερμοκήπια με φυτά που έφερε από μερικά ταξίδια της. Ένα ταξίδι στο χωριό Kanaracuni στη Γουιάνα, για παράδειγμα, οδήγησε τη Gracie να αποστάξει 10 λίτρα τζιν χρησιμοποιώντας το φυτό Scorpion Tail που ευδοκιμεί στην περιοχή.

Η εξερεύνηση νέων γεύσεων από μέρους της τροφοδότησε την πιο πρόσφατη έκδοση της εταιρείας Hendrick’s – το Orbium, μια νέα εκδοχή του Hendrick’s με εκχύλισμα κινίνης και άλλων φυτικών ουσιών. Το ποτό αυτό είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο σε επιλεγμένα μπαρ και εστιατόρια στο Ηνωμένο Βασίλειο, και αναμένεται να λανσαριστεί και στις ΗΠΑ αργότερα φέτος.