Αυτό είναι το πιο ακριβό σπίτι που πωλείται στην Ελλάδα

Πόσο στοιχίζει και που βρίσκεται η ελληνική βίλα των 600 τ.μ. που βρίσκεται στη λίστα με τα πιο ακριβά προς πώληση σπίτια του πλανήτη.

 

Μπορεί η αγορά real estate να έχει καταρρεύσει στην Ελλάδα όμως υπάρχουν ακίνητα τα οποία η τιμή πώλησης τους μπορεί να ξεπερνάει και αυτή από ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα. Το Business Insider δημοσιοποίησε πρόσφατα μία λίστα με τα πλέον ακριβά ακίνητα σε 30 χώρες επικαλούμενο την βάση δεδομένων του Point2Homes.

Πρόκειται για μία λίστα η οποία συμπεριλαμβάνει μεταξύ των άλλων ένα πύργο στην Ιταλία, μία μπρελ επόκ πολυώροφη κατοικία στην καρδιά του Μονακό, ένα παλάτι στο Μαρόκο και μία αποικιοκρατική έπαυλη στην Νιγηρία. “Σπίτια” που για να τα αποκτήσει κανείς θα πρέπει να υπογράψει επιταγές από 11 έως 200 εκατ. δολάρια. Ανάμεσα τους, συμπεριλαμβάνεται και ένα ελληνικό σπίτι που βρίσκεται στα Λεγρενά Αττικής.

Πρόκειται για μία μοντέρνα, παραθαλάσσια βίλα 9.149 τετραγωνικών μέτρων με απίστευτη θέα στον Σαρωνικό. Η πολυτελής κατοικία είναι χωρισμένη σε δύο επίπεδα και αποτελείται από 5 υπνοδωμάτια (το ένα διαθέτει τζακούζι), 3 ξενώνες για το προσωπικό, σαλόνι, τραπεζαρία, δύο κουζίνες, τζάκι, 3 αποθηκευτικούς χώρους, ψησταριά για μπάρμπεκιου, μεγάλη πισίνα, κήπο και πάρκινγκ.

foto1

Σύμφωνα με το Point2Homes το οποίο επικαλείται το Business Insider η τιμή πώλησης του συγκεκριμένου ακινήτου είναι τα 23 εκατ. δολάρια (20,8 εκατ. ευρώ) ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του news247 στην ελληνική κτηματαγορά η τιμή του έχει πέσει σήμερα στα 18 εκατ. ευρώ. Παράλληλα εκπρόσωποι μεσιτικών οίκων ανέφεραν ότι υπάρχουν ακίνητα στην Ελλάδα που η τιμή πώλησης τους είναι πολύ υψηλότερη από το συγκεκιμένο ακίνητο όμως επειδή η τιμή τους δεν δημοσιοποιείται δεν συμπεριλαμβάνονται στις σχετικές λίστες.

foto2

Συγκεκριμένα το πιο ακριβό ακίνητο στην χώρα μας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της JK property & yachting, βρίσκεται στην Κέρκυρα με τιμή πώλησης στα επίπεδα των 40 εκατ. ευρώ ενώ στο νησί των Φαιάκων υπάρχουν άλλα δύο οικιστικά ακίνητα με τιμές πώλησης στα 25 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα στην Αττική υπάρχει ένας σχετικά μεγάλος αριθμός παραθαλάσσιων ακινήτων με τιμές άνω των 20 εκατ. ευρώ.