Αυτό είναι το πιο περιζήτητο εστιατόριο στον κόσμο

Αυτό είναι το πιο περιζήτητο εστιατόριο στον κόσμο

Άνθρωποι δίνουν ακόμα και το σπίτι τους για αντάλλαγμα ένα τραπέζι.

Λίγα χιλιόμετρα απ’ το κέντρο του Σύδνεϋ στη γειτονιά Μπαρανγαρού υπάρχει ένα εστιατόριο στο οποίο οι άνθρωποι κάνουν ουρά για να μπουν. Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που ένας άνδρας προσέφερε το σπίτι του για να βρει ένα τραπέζι.

Μπορεί να σας εκπλήσσει όταν ακούσετε το όνομα του σεφ, αφού μιλάμε για τον René Redzepi του διάσημου Noma.

Ο Δανός σεφ τρέχει το 10 εβδομάδων popup εστιατόριο με το όνομα Noma Sydney, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του την Τρίτη και ήδη έχει μια λίστα αναμονής 27.000 ατόμων, σύμφωνα με το Eater.

Το εστιατόριο Noma, που βρίσκεται στην Κοπεγχάγη, έχει βραβευτεί από κριτικούς για την καινοτόμο προσέγγισή του στην παραδοσιακή σκανδιναβική κουζίνα και την προσοχή του στη λεπτομέρεια. Το Noma διακρίθηκε ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο τέσσερις φορές απ’ το περιοδικό Restaurant και έχει πάρει δύο αστέρια Michelin.

Το Noma του Σύδνεϋ θα σερβίρει συνολικά 5.600 γεύματα για όσο διάστημα θα λειτουργήσει σε ένα χώρο που εξυπηρετεί 56 άτομα. Κάθε άτομο που καταφέρνει να κλείσει τραπέζι πληρώνει 485 αυστραλιανά δολάρια συν 195 δολάρια για τα ποτά. Η τιμή αυτή περιλαμβάνει 10 με 12 πιάτα εμπνευσμένα απ’ την αυστραλιανή κουζίνα.

Οι κρατήσεις για το εστιατόριο, ένα τέταρτο των οποίων διατέθηκαν για τους τουρίστες στο πλαίσιο ενός προγράμματος που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Τουρισμού της Αυστραλίας, ήταν τόσο περιζήτητες σε σημείο που ένας κάτοικος πρότεινε στο στον σεφ να του δώσει το σπίτι του για όσο καιρό θα είναι στην πόλη με αντάλλαγμα ένα τραπέζι στο Noma, σύμφωνα με την Guardian.