Αυτό είναι το σπίτι των ονείρων του Έλληνα

Αυτό είναι το σπίτι των ονείρων του Έλληνα

Η έρευνα της RE/MAX που έγινε στην Ελλάδα και σε άλλες 15 ευρωπαϊκές χώρες έχει τις απαντήσεις.

Του Κωστή Χριστοδούλου

Σε ακίνητο 120 τετραγωνικών μέτρων, με 4 δωμάτια, μπαλκόνι και χώρο στάθμευσης, πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς και γειτονιά με χώρους πρασίνου και πάρκα, θα ήθελε να διαμένει η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της εταιρείας RE/ΜAX.

Από τα στοιχεία της εν λόγω έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε 16 ευρωπαϊκές χώρες, προκύπτει ότι 7 στους 10 Έλληνες ζουν σε ιδιόκτητη κύρια κατοικία, ενώ το 33% αυτών διαθέτει και ιδιόκτητη δευτερεύουσα κατοικία. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από εκείνους που διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία, η πλειοψηφία δηλώνει ότι ζει σε μονοκατοικία ή μεζονέτα και η μειοψηφία σε διαμέρισμα.

Μοιρασμένοι ανάμεσα σε μονοκατοικίες και διαμερίσματα είναι όσοι δηλώνουν ότι για τη στέγασή τους μισθώνουν ένα ακίνητο. Oι μισοί μένουν σε μονοκατοικία και οι άλλοι μισοί σε διαμέρισμα. Όσοι διαθέτουν δεύτερη κατοικία δηλώνουν ότι αυτή βρίσκεται στην περιφέρεια και καλύπτει κυρίως τις ανάγκες τους για διακοπές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της RE/MAX, 7 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ότι το ιδανικό θα ήταν να ζουν σε ακίνητο εμβαδού 91 έως 150 τετραγωνικών μέτρων. Πάνω από τα 2/3 των ερωτηθέντων θα ήταν ικανοποιημένοι να ζήσουν σε σπίτι με 3-4 δωμάτια. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πολύ μικρό ποσοστό πολιτών θα ήθελε να μένει σε ένα σπίτι με λίγα δωμάτια, δηλαδή κάτω από 2 αλλά και σε ένα σπίτι με πολλά δωμάτια, δηλαδή πάνω από 5.

Διαβάστε τη συνέχεια στο news247.gr