Αυτό το Όσκαρ ποιος θα το πάρει;

Αυτό το Όσκαρ ποιος θα το πάρει;

Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν για τα φετινά βραβεία - Οι bookies προβλέπουν και σας προτείνουν!

Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν για τα φετεινά Όσκαρ. Και δεν το λέμε ως δημοσιογραφικό κλισέ! Πριν καν καλά-καλά ολοκληρωθεί η ανακοίνωση των φετεινών υποψηφιοτήτων, στα γραφεία των bookies άρχισε να επικρατεί αναβρασμός. Ποιος θα σαρώσει; Πόσα βραβεία θα πάρει; Ποιες είναι οι αποδόσεις; Να παίξω κάποιο… «δακγωτό»;

Από το William Hill έως το εξειδικευμένο στην κινηματογραφική βιομηχανία Gold Derby, τα στοιχήματα άρχισαν από χθες να πέφτουν «βροχή» στο… γκανιάν «Οδηγός Διαπλοκής» («American Hustle») για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, αν και έπεται ακόμη στις προτιμήσεις έναντι του θριαμβευτή των Χρυσών Σφαιρών «12 Χρόνια Σκλάβος».

Έτσι, το δραματικό αριστούργημα του Βρετανού σκηνοθέτη Στιβ Μακουίν έχει μέση απόδοση 2/7 έναντι των υπολοίπων οχτώ ανταγωνιστών του («Οδηγός Διαπλοκής» 3/1, «Gravity» 10/1, «Ο Λύκος της Wall Street» 33/1, «Dallas Buyers Club», «Captain Phillips» και «Philomena» 50/1, «Nebraska» 66/1, «Her» 80/1).

Διαβάστε ακόμη: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα φετινά Όσκαρ

Ο δε πρωταγωνιστής του «12 χρόνια σκλάβος», Τσιούετελ Έτζιοφορ, φαίνεται ότι είναι το μεγάλο φαβορί, κατά τη William Hill, για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, με απόδοση 8/11, μπροστά από το 6/4 του  Μάθιου Μακόναχι για την ερμηνεία του στο «Dallas Buyers Club», το 6/1 του Λεονάρντο Ντι Κάπριο για τον «Λύκο της Wall Street», το 25/1 του Μπρους Ντερν για το «Nebraska» και το 33/1 του αουτσάιντερ Κρίστιαν Μπέιλ για τον «Οδηγό Διαπλοκής».

Στο… ξεμάλλιασμα για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, φόρα στο SkyBet έχει πάρει η Κέιτ Μπλάνσετ με απόδοση 1/9 για την ερμηνεία της στη «Θλιμμένη Τζασμίν», παίρνοντας ελαφρύ προβάδισμα έναντι της «Gravity» Σάντρα Μπούλοκ, που συγκεντρώνει 9/1.

Διαβάστε ακόμη: Χρυσές Σφαίρες: Οι μεγάλοι νικητές σε κινηματογράφο και τηλεόραση

Το Όσκαρ σκηνοθεσίας -τουλάχιστον στα… στοιχηματζίδικα- «ζαχαρώνει» προς το παρόν ο Αλόνσο Κουαρόν του «Gravity» (4/11) κι ακολουθούν οι Στιβ Μακουίν για τον «12 χρόνια Σκλάβο» (2/1), Ντέιβιντ Ο’Ράσελ για τον «Οδηγό Διαπλοκής» (12/1), τον βετεράνο Μάρτιν Σκορτσέζε για τον «Λύκο της Wall Street» (20/1) και τον δικό μας Αλεξάντερ Πέιν για το «Nebraska» (33/1), που ήταν και η ταινία λήξης στο 54ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, a propos…

Στα πιο… λιμά, για τον Β’ Ανδρικό Ρόλο τα περισσότερα στοιχήματα παίζονται στο «κεφάλι» του Τζάρεντ Λέτο για το «Dallas Buyers Club», και στην αντίστοιχη κατηγορία για τις γυναίκες ο στοιχηματικός ντόρος γίνεται κυρίως γύρω από το όνομα της Λουπίτα Νιόνγκο και την ερμηνεία της στο «12 χρόνια σκλάβος», με ελαφρά όμως διαφορά από την Τζούλια Ρόμπερτς για τον «Αύγουστο», την Τζουν Σκουίμπ για το «Nebraska» και την Σάλι Χόκινς της «Θλιμμένης Τζασμίν».

Η παραδοσιακή λαμπρή τελετή απομονής των Χρυσών Αγαλματιδίων έχει προγραμματιστεί για τις 2 Μαρτίου. Κυριακή, κοντή γιορτή…

Δείτε ακόμη: Χρυσές Σφαίρες 2014: Όλες οι εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί