Αυτό το δίδυμο έκανε τη Gucci και πάλι cool

Αυτό το δίδυμο έκανε τη Gucci και πάλι cool

Οι επενδυτές συνειδητοποιούν αυτό που ο κόσμος της μόδας γνωρίζει εδώ και μήνες: η Gucci έχει ανακτήσει τη μαγεία της.

Οι μετοχές της μητρικής εταιρείας της Gucci, της Kerling, ανέβηκαν κατά 10% στο Παρίσι την Τετάρτη, αφότου η εταιρεία ανέφερε εξαιρετικά αποτελέσματα τελευταίου τριμήνου.

Η αναζωογόνηση του εμπορικού σήματος πιστώνεται στον δημιουργικό διευθυντή της Gucci, Αλεσάντρο Μικέλε, και στον διευθύνοντα σύμβουλό της, Μάρκο Μπιζάρι, οι οποίοι ανέλαβαν τα καθήκοντά τους στις αρχές του 2015. (Ο λογαριασμός Instagram του Μικέλε έχει ατελείωτους followers, σημάδι του στάτους του μεταξύ των φίλων της μόδας).

Η Gucci διαφοροποιείται από άλλες πολυτελείς μάρκες που βρίσκονται σε πτωτική πορεία σε μια περίοδο που ο τουρισμός πλήττεται στην Ευρώπη, ύστερα από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων.

Μια πρόσφατη έκθεση της εταιρείας συμβούλων Bain & Company προβλέπει πτώση της παγκόσμιας δαπάνης για αγαθά πολυτελείας κατά 1%, στα 249 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι αναλυτές μετοχών θριαμβολογούν για την Gucci και έχουν αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις για την απόδοση της Kering.

Η Σαρμέιν Γιαπ, αναλύτρια λιανικής αγοράς στη Jefferies, επισημαίνει ότι το σήμα της Gucci έχει αναζωογονηθεί και η δημοφιλία νέων προϊόντων της – όπως οι τσάντες Dionysus – έχει εκτοξευθεί μεταξύ των πελατών.

«Πρόκειται για προϊόν – σήμα κατατεθέν, που αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο σε σύμβολο της Gucci» τονίζει.

Η Γιαπ αισιοδοξεί ότι το brand της Gucci είναι αρκετά ισχυρό για να επιβιώσει μακροπρόθεσμα, παρόλο που η μόδα χαρακτηρίζεται από αστάθεια και μεταβολές.

«Το εμπορικό σήμα της Gucci διαθέτει μια ισχύ που θα του επιτρέψει να τα πάει καλά και στο εγγύς μέλλον» κατέληξε.

Αντίθετα, η «αδερφή» μάρκα Bottega Veneta, που ανήκει επίσης στην Kering, δεν τα πάει καλά και εμφανίζει πτώση πωλήσεων, η οποία άγγιξε το 9% το τελευταίο τρίμηνο.

Η Kering κατέχει κι άλλες γνωστές μάρκες όπως οι Puma και Yves Saint Laurent.