Αυτός είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για το 2017

Αυτός είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για το 2017

Η travelplanet24 παρουσιάζει τους δημοφιλέστερους μακρινούς προορισμούς για το 2017, με βάση τις προτιμήσεις των επιβατών.

Δημοφιλέστερος προορισμός, εκτός Ευρώπης,  για το 2017,  αναδεικνύεται η Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τα στοιχεία των κρατήσεων της travelplanet24, το Τελ Αβίβ, η εξωτική Μπανγκόκ και η Μελβούρνη έρχονται αμέσως μετά στις προτιμήσεις των Ελλήνων. Το Ντουμπάι έρχεται πέμπτο στους δημοφιλείς προορισμούς, ενώ στην έκτη θέση, βρίσκεται ένας ακόμη προορισμός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Άμπου Ντάμπι. Τέλος, οι τοπ 10 προορισμοί συμπληρώνονται με το Τορόντο, το Αχμενταμπάντ της Ινδίας, το Πεκίνο  και το Χονγκ Κονγκ.

Στις πέντε τοπ αεροπορικές εταιρείες για μακρινά ταξίδια,  με φθίνουσα σειρά προτίμησης, βρίσκονται η Aegean Airlines, η Turkish Airlines, η Qatar Airways, η British Airways και η Etihad Airways. Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι, η πλειοψηφία των επιβατών (97%) επιλέγουν να πετάξουν στην οικονομική θέση και μόλις το 3% των επιβατών ταξιδεύουν στην διακεκριμένη θέση (business class).

Το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων που επιλέγουν οι ταξιδιώτες για μακρινούς και εξωτικούς προορισμούς, κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 720€ (ανά κράτηση).  Αναλυτικότερα, το φθηνότερο εισιτήριο έχει κόστος μόλις 45€/άτομο για τη διαδρομή Αθήνα – Τελ Αβίβ και το ακριβότερο 3.240€/άτομο για τη διαδρομή Αθήνα – Καοσιούνγκ, στην Ταϊβάν .

Όπως δείχνουν τα δεδομένα, οι Έλληνες προετοιμάζουν το ταξίδι τους αρκετά νωρίτερα από την ημέρα αναχώρησης και πραγματοποιούν την κράτησή τους για μακρινά ταξίδια, εκτός Ευρώπης, κατά μέσο όρο 80 ημέρες πριν την αναχώρηση. Τέλος, εξωτικούς και μακρινούς προορισμούς επιλέγουν κατά κύριο λόγο ταξιδιώτες ηλικίας 35 έως 45 χρονών.

*Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από την travelplanet24 και αφορούν κρατήσεις που έγιναν από 01.01.2016 έως 23.01.2017 για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν το 2017 σε προορισμούς εκτός Ευρώπης.