Αυτός είναι ο μακελάρης του Μέριλαντ – Είχε διαμάχη με την εφημερίδα

Αυτός είναι ο μακελάρης του Μέριλαντ – Είχε διαμάχη με την εφημερίδα

Ο 38χρονος είχε κάνει μήνυση στην εφημερίδα για ρεπορτάζ που αποκάλυπτε ότι παρενοχλούσε μία γυναίκα και απειλούσε με εκδίκηση.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το δράστη του νέου μακελειού που συγκλονίζει τις ΗΠΑ. Ο 38χρονος Τζάροντ Ράμος, κάτοικος Μέριλαντ, είναι σύμφωνα με τις αρχές ο δράστης που εισέβαλε οπλισμένος στην εφημερίδα Capital Gazette, παρασύροντας στο θάνατο 5 ανθρώπους.

Πίσω από το δολοφονικό αμόκ του, οι αρχές ανακάλυψαν ότι ο Ράμος είχε “προηγούμενα” με την εφημερίδα, το οποία κατέληξαν και σε δικαστική διαμάχη, επιβεβαιώνοντας έτσι τους αρχικούς ισχυρισμούς για μία “στοχευμένη επίθεση”.

Όλα ξεκίνησαν το 2011, όταν ο τότε διευθυντής και επί χρόνια δημοσιογράφος της εφημερίδας Έρικ Χάρτλι, δημοσίευσε ρεπορτάζ με τίτλο “Ο Τζάροντ θέλει να γίνει φίλος σου”, αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο ο Ράμος παρενοχλούσε μία γυναίκα μέσω διαδικτύου.

Πράγματι, ο Ράμος είχε εντοπίσει μία πρώην συμμαθήτριά του στο Facebook, την βομβάρδιζε καθημερινά με υβριστικά και απειλητικά μηνύματα και την καλούσε να αυτοκτονήσει.

Ο Ράμος έκανε μήνυση στην εφημερίδα, για να χάσει πανηγυρικά στο δικαστήριο, όπου δεν κατάφερε να αποδείξει τον ισχυρισμό του περί ψευδούς ρεπορτάζ. Σύμφωνα μάλιστα με τον δικαστή “δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο του ρεπορτάζ που να μην είναι αληθές”, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Έκτοτε ο Ράμος έβαλε εμπρός την εκδίκησή του. Σε ειδικό λογαριασμό στα social media, ενημέρωνε διαρκώς ότι σκοπός του είναι η εκδίκηση και να πληρώσουν οι άνθρωποι της εφημερίδας για την ταπείνωσή του. Η τελευταία του μάλιστα ανάρτηση έγινε λίγη ώρα πριν ξεκινήσει πάνοπλος για τα γραφεία της εφημερίδας.

Ενδεικτικά του δόλου και των προθέσεων του είναι το γεγονός ότι όταν εντοπίστηκε στο χώρο του μακελειού από τις αρχές, αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του και να συνεργαστεί με τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών ΜΜΕ, που ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί, φέρεται να είχε αλλοιώσει και τα δαχτυλικά του αποτυπώματα προκειμένου να μην μπορεί να μην μπορεί να αναγνωριστεί.