Αυτός ο CEO λέει ότι το 2022 είναι η κατάλληλη χρονιά για προετοιμασία μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς

Αυτός ο CEO λέει ότι το 2022 είναι η κατάλληλη χρονιά για προετοιμασία μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς
A view of american flags at New York Stock Exhange during the coronavirus pandemic on May 20, 2020 in Wall Street, New York City. COVID-19 has spread to most countries around the world, claiming over 316,000 lives with over 4.8 million infections reported. (Market Watch)— Dow, S&P 500 weakness belie positive NYSE market breadth. (Photo by John Nacion/NurPhoto) (Photo by John Nacion / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP

της Jessica Mathews

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dotmatics, Thomas Swalla, χαρακτηρίζει τους τελευταίους έξι μήνες «κάπως αναζωογονητικούς».

Η Dotmatics είναι η έβδομη υποστηριζόμενη από venture ή private equity επιχείρηση που διευθύνει και η εστίασή του ήταν πάντα στην αποτελεσματικότητα και στη σταθερή κερδοφορία. Αυτές είναι δύο μεταβλητές στις οποίες οι επενδυτές και οι νεοφυείς επιχειρήσεις αφιερώνουν πολύ περισσότερο χρόνο και προσοχή τους τελευταίους μήνες.

«Έχω συμμετάσχει αρκετά σε συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων όπου οι άνθρωποι θέλουν να ‘βγάζεις φωτιές’, να πηγαίνεις πιο γρήγορα, πιο δυνατά, όλο και περισσότερο. Αυτές είναι οι συζητήσεις που γίνονται», λέει ο Swalla. «Έχω δει αυτούς τους κύκλους να έρχονται και να φεύγουν στο παρελθόν και… κατανοώντας τον ρόλο μου ως διαχειριστή είναι δύσκολο για μένα να απομακρυνθώ πολύ από τα θεμελιώδη στοιχεία μιας επιχείρησης».

Η Dotmatics, που ανήκει στην Insight Partners, είναι ένας πάροχος επιστημονικού λογισμικού Ε&Α που οργανώνει δεδομένα για εργαστήρια και τα βοηθά να τα μοιράζονται με ερευνητικούς εταίρους. Η εταιρεία με έδρα τη Βοστώνη έχει δυναμική να φτάσει περίπου τα 200 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα μέχρι το τέλος αυτού του έτους – που θα αντιστοιχούσε σε 30% οργανική ανάπτυξη από το 2021, μου λέει ο Swalla. Δεν διευκρίνισε στοιχεία για τα καθαρά έσοδα, αλλά είπε ότι η εταιρεία ήταν κερδοφόρα και ότι ήταν μια επιχείρηση κατηγορίας «Κανόνα 70» (η παραλλαγή του στον δημοφιλή δείκτη SaaS «Κανόνας 40», που δείχνει ότι ο συνδυασμένος ρυθμός ανάπτυξης μιας εταιρείας και το επιτόκιο ελεύθερων ταμειακών ροών είναι 40% ή υψηλότερος).

Φέτος, ο Swalla κάνει κάτι που μπορεί να εκπλήξει κάποιους: προετοιμάζει την εταιρεία για μια αρχική δημόσια προσφορά. Δεδομένων των αυξανόμενων επιτοκίων, του πληθωρισμού και του πολέμου στην Ουκρανία που έχουν ρίξει τις τιμές των μετοχών για τις εταιρείες τεχνολογίας, ο Swalla λέει ότι είναι απίθανο η εταιρεία να μπει στο χρηματιστήριο φέτος και θα είναι δύσκολο να προβλεφθεί πότε θα συμβεί αυτό. Εξάλλου, επαφίεται τελικά στο διοικητικό συμβούλιο, λέει.

Ωστόσο, στο μεταξύ, η εταιρεία παρατάσσει τη σωστή ομάδα εκτελεστικών στελεχών, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων προσλήψεων της CFO Rebeca Sanchez Sarmiento και του προέδρου Mike McKee, και διευθετεί ζητήματα συμμόρφωσης, νομικών, χρηματοοικονομικών και λογιστικών εργασιών για να προετοιμαστεί για το επόμενο στάδιο ανάπτυξης.

«Όντας κερδοφόροι, δεν χρειάζεται να αντλήσουμε κεφάλαια σήμερα», λέει ο Swalla. «Αλλά νομίζω ότι, τελικά, θα έχουμε ανάγκες άντλησης κεφαλαίων εάν μπορούμε να συνεχίσουμε να εκτελούμε τη στρατηγική μας για συγχωνεύσεις και εξαγορές και ανόργανη ανάπτυξη, και επομένως σίγουρα βλέπουμε τις δημόσιες αγορές ως μία από αυτές τις οδούς».

Το ομώνυμο πρόγραμμα της Dotmatics είναι μια συλλογή από 10 διαφορετικά λογισμικά, τα οποία είναι όλα προσαρμοσμένα για την εξυπηρέτηση επιστημόνων, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί κάτω από την ομπρέλα μιας εταιρείας μέσω εξαγορών από το 2017, όταν η Insight Partners απέκτησε για πρώτη φορά την αρχική οντότητα. Ολόκληρη η εταιρεία μετονομάστηκε σε Dotmatics νωρίτερα φέτος και ο Swalla έγινε διευθύνων σύμβουλος ολόκληρης της νομικής οντότητας μετά την τελευταία εξαγορά.

Δεν είναι σαφές πόσο καιρό μπορεί να παραμείνει σε αναμονή η αρχική δημόσια προσφορά, αλλά προς το παρόν, καθήκον μας είναι να συνεχίσουμε να βγάζουμε κέρδη, σύμφωνα με τον Swalla.

Πηγή: Fortune.com