Αυξάνεται εν μέσω κορωνοϊού η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στις εταιρείες

Αυξάνεται εν μέσω κορωνοϊού η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στις εταιρείες
Photo: pixabay.com
Ενώ η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση έχει μειωθεί κατά τη διάρκεια της κρίσης του COVID, οι επιχειρήσεις παραμένουν στην κορυφή της λίστας των θεσμών που οι Αμερικανοί θεωρούν ότι κάνουν τις σωστές ενέργειες για να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία.

Μια έρευνα που μόλις δημοσιεύτηκε από τη Weber Shandwick δείχνει ότι η εμπιστοσύνη στις επιχειρήσεις αυξάνεται στις ΗΠΑ. Ενώ η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση έχει μειωθεί κατά τη διάρκεια της κρίσης του COVID, οι επιχειρήσεις παραμένουν στην κορυφή της λίστας των θεσμών που οι Αμερικανοί θεωρούν ότι κάνουν τις σωστές ενέργειες για να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία. Περίπου το 63% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι επιχειρήσεις έκαναν τις σωστές ενέργειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε σύγκριση με το 50% που πιστεύουν το ίδιο για την πολιτειακή κυβέρνηση και το 44% για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι δίνουν μεγάλη βαθμολογία στους εργοδότες τους για την αντίδρασή τους στον κορωνοϊό και για τη δέσμευσή τους υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα γνώμης της Weber Shandwick για τον Σεπτέμβριο περιέρχονται και τα ακόλουθα ευρήματα:

  • 72% λένε ότι ο εργοδότης τους τούς παρείχε πληροφορίες για τον κορωνοϊό και ενημερώνει τακτικά τους εργαζομένους για το συγκεκριμένο ζήτημα.
  • 78% των εργαζομένων είναι υπερήφανοι που εργάζονται για τον συγκεκριμένο εργοδότη.
  • 76% των ερωτηθέντων λένε ότι ο εργοδότης δεν ανέχεται κανενός είδους διακρίσεις στον χώρο εργασίας.
  • 70% πιστεύουν ότι ο εργοδότης έχει δημιουργήσει ένα εργασιακό περιβάλλον ισοτιμίας όπου μπορεί ο κάθε εργαζόμενος να είναι ο εαυτός του και να συμβάλλει στην εταιρεία.
  • 66% λένε ότι ο εργοδότης έβαλε την ασφάλεια των εργαζομένων πάνω από τα κέρδη.
  • 57% θεωρούν ότι οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται θα ανακάμψουν, οδηγώντας σε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Η Weber Shandwick σχολίασε, μεταξύ άλλων: «Καθώς η πανδημία και η οικονομική ανάκαμψη εισέρχονται σε μια νέα φάση το φθινόπωρο, ο χώρος εργασίας πρέπει να είναι ένα καταφύγιο για τους εργαζομένους απρόσβλητο από κοινωνικές εντάσεις. Αυτό μπορεί να επιτρέψει στους εργαζομένους να επικεντρωθούν στους επιχειρηματικούς στόχους της εταιρείας τους. Ωστόσο, αυτό σημαίνει παράλληλα ότι οι εταιρικοί ηγέτες πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση (…) να ασχοληθούν με τους υπαλλήλους για να κατανοήσουν τις ανησυχίες τους, να ακούσουν τις προτιμήσεις τους και να προσφέρουν ευέλικτες λύσεις όπου είναι δυνατόν».