Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας- Δύο ακόμη θάνατοι

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας- Δύο ακόμη θάνατοι
Παραδόθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», 19 καινούριοι αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας, που θα εξοπλίσουν άμεσα αντίστοιχες νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, και πιο συγκεκριμένα στη ΜΕΘ του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας και στη ΜΕΘ της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής, την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020. Οι αναπνευστήρες που παραδόθηκαν είναι το πρώτο μέρος της δωρεάς της εταιρείας «Παπαστράτος». Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν στο Υπουργείο Υγείας άλλοι 31, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό της δωρεάς της «Παπαστράτος», σε 50 καινούριους αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ/SOTIRIS KYPRAIOS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πρόκειται για έναν άνδρα 91 ετών από την Πτολεμαΐδα και έναν 78 ετών στην Αθήνα.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από την πανδημία του κορωνοϊού με τους θανάτους να ανέρχονται πλέον σε 108.

Πριν από λίγο υπήρξαν πληροφορίες για δύο ακόμα νεκρούς. Πρόκειται για έναν άνδρα 91 ετών από την Πτολεμαΐδα και έναν 78 ετών στην Αθήνα. Τόσο ο 91χρονος ο οποίος εξέπνευσε τα ξημερώματα στο Μποδοσάκειο, όσο και ο 78χρονος που έφυγε από την ζωή στο νοσοκομείο Σωτηρία είχαν υποκείμενα νοσήματα. Χθες το απόγευμα κατέληξε ένας ακόμα άνδρας 76 ετών στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας. Ο ασθενής προσήλθε στο νοσοκομείο στις 9 Απριλίου με συμπτώματα του ιού ενώ είχε και υποκείμενα νοσήματα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την χθεσινή ενημέρωση, ανακοίνωσε ότι τα νέα κρούσματα είναι 15 με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 2.207. 69 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, το 83% είναι 70 ετών και άνω ή με υποκείμενο νόσημα.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως χρειάζεται επαγρύπνηση και όχι φόβος. «Θα το ξεπεράσουμε, θα το νικήσουμε», διαβεβαίωσε προσθέτοντας την εκτίμησή του πως, ως χώρα, η Ελλάδα δίνει το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο για το πώς μπορεί να νικηθεί ένας τέτοιος ιός. Η επιστήμη συγκρατεί την πορεία αυτού του ιού όταν εφαρμόζεται σωστά, είπε, προσθέτοντας πως η επιστήμη «έκανε πραγματικότητα μια τέτοια ιστορία στην μικρή πατρίδα μας».

Σε ό,τι αφορά στην άρση των περιορισμών για τις ευπαθείς ομάδες επισήμανε δε, πως «Θα είναι οι τελευταίες. Κάποιοι λένε πως θα είναι και στο τέλος του χρόνου. Θα δούμε. Δεν θέλω να πω πότε. Δεν είμαστε προφήτες. Θα δούμε τα δεδομένα και μετά αποφασίζουμε. Μπορεί να δούμε μια τεράστια μείωση της ιικής μετάδοσης το καλοκαίρι σε όλο τον κόσμο. Θα υπάρχει το νότιο ημισφαίριο και θα χρειάζεται άλλου είδους προσοχή. Θα παρακολουθούμε τα δεδομένα και θα σας πούμε. Αυτή την στιγμή δεν είναι η ώρα για αυτό».