Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων: 87 νεκροί και 51 τραυματίες- Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων: 87 νεκροί και 51 τραυματίες- Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων

Κατέληξε στο νοσοκομείο ένας από τους βαριά τραυματίες. Συνεχίζεται η έρευνα για τα δίδυμα κοριτσάκια.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική. Κατέληξε -σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας- 62χρονος, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών στους 87.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), 51 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 11 διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι, τα τέσσερα παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» παρουσιάζουν καλή κλινική εικόνα και ενδεχομένως να λάβουν σύντομα εξιτήριο.

Πάντως, οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τις περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, τα οποία διεξάγουν έλεγχο σε υπαίθριους χώρους, αυτοκίνητα, αυλές οικιών, οικίες, οι οποίες έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά μερικώς ή ολικώς και όποιον άλλο χώρο μπορούν να ανευρεθούν τυχόν άτομα.

Διευκρινίζεται ότι στις οικίες οι οποίες είναι κλειστές και δεν μπορούν να εισέλθουν, προς το παρόν, δεν έχει διενεργηθεί ακόμη έλεγχος.

«Συναισθανόμενοι την αγωνία των συγγενών των αγνοουμένων, σας αναφέρουμε ότι οι έρευνες για την αναζήτηση αυτών δεν θα σταματήσουν, προτού ελεγχθούν όλοι οι χώροι και τα σημεία στα οποία εξελίχθηκε η πυρκαγιά», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη.

Ο Ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιώκας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σημειώνοντας ότι έχουν μέχρι στιγμής ολοκληρωθεί 75 νεκροτομές στα θύματα των φονικών πυρκαγιών της Αττικής.

Μάλιστα, χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολη αυτή τη διαδικασία, δηλώνοντας ότι τα περισσότερα θύματα απανθρακώθηκαν ενώ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι το αργότερο μέχρι το Σάββατο, όταν και θα ολοκληρωθούν οι νεκροψίες- νεκροτομές θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Ωστόσο τόνισε, ότι εάν βρεθούν άλλα πτώματα σε σπίτια που παραμένουν κλειδωμένα και δεν έχουν ερευνηθεί από τις Αρχές, η διαδικασία θα καθυστερήσει κι άλλο.

Τέλος, ο κ. Μπογιώκας είπε ότι παρά το γεγονός ότι έχει συμμετάσχει και σε άλλες δύσκολες τέτοιες ιατροδικαστικές έρευνες, όπως σε εκείνες που ακολούθησαν τις τραγωδίες του Σάμινα και του Helios, αυτή είναι η δυσκολότερη όλων γιατί «μέσα σε λίγες ώρες -ίσως και ώρα- έχασαν τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι απρόσμενα».

Για τους συγγενείς των θυμάτων παραχωρήθηκε ειδική αίθουσα για τη λήψη βιολογικού υλικού προκειμένου να γίνει ακριβής ταυτοποίηση.

Ολοκληρώθηκαν 86 νεκροτομές

Ολοκληρώθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών η νεκροτομή σε 86 σορούς που είχαν μεταφερθεί από τις φονικές πυρκαγιές, όπως ανακοίνωσε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης. Η διαδικασία ταυτοποίησης των νεκρών θα συνεχιστεί από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας.

O προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας έδωσε εξήγηση γιατί υπάρχει απόκλιση στον αριθμό όσων νεκροτομήθηκαν με αυτόν που δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όπως είπε, οι σοροί στις οποίες έγινε νεκροτομή είναι περισσότερες από τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής γιατί σε κάποιες σορούς, οι ιατροδικαστές εντόπισαν υπολείμματα βιολογικού υλικού, όπως οστά από άλλους ανθρώπους, κάτι που δεν θα μπορούσε να διαπιστώσει κανένας άλλος πέραν του ιατροδικαστή.

Συνεχίζεται η έρευνα για τα δίδυμα κοριτσάκια

Ειδικό κλιμάκιο βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης στο Μάτι για την αναζήτησα των δίδυμων κοριτσιών που αγνοούνται έπειτα από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Το κλιμάκιο συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις έρευνες και διεξάγει έλεγχο σε υπαίθριους χώρους, αυτοκίνητα και οπουδήποτε αλλού μπορεί να βρεθούν τα κοριτσάκια.

Πού υπάρχουν μέτωπα φωτιάς

Το βράδυ της Πέμπτης ξέσπασε φωτιά στην Κύθνο, στην περιοχή Αγία Ειρήνη, η οποία βρίσκεται βόρεια του νησιού. Αργά το βράδυ ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο σε κοντινή περιοχή.

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκεται και στα Γεράνεια, για την αντιμετώπιση αναζωπυρώσεων.

Διαβάστε ακόμη: Όλα τα μέτρα για τους πυρόπληκτους – Τι προβλέπει η ΠΝΠ