Αυξάνονται οι μισθοί των ενστόλων από τον επόμενο μήνα

Αυξάνονται οι μισθοί των ενστόλων από τον επόμενο μήνα

Δεν πρόκειται να γίνει συμψηφισμός με το κοινωνικό μέρισμα ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Μαζί με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι αυξήσεις στους μισθούς των ενστόλων μαζί με τα αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2014 και μετά.

Αυτό διευκρίνιζαν σήμερα αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων, ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν παράνομες οι περικοπές των μισθών τους το 2012.

Οι αυξήσεις αυτές θα ισοδυναμούν με το 50% των περικοπών που έγιναν στους ένστολους και θα είναι ενιαίες για όλους.

Από την νέα χρονιά θα ξεκινήσει, επίσης, η καταβολή των αναδρομικών για το διάστημα από τον Αύγουστο του 2012 έως και τον Ιούλιο του 2014 και θα ολοκληρωθεί σε 36 μηνιαίες δόσεις.

Οι πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν ότι στο πλαίσιο της αποκατάστασης των μισθών των ενστόλων δεν πρόκειται να γίνει συμψηφισμός με το κοινωνικό μέρισμα, ενώ θα συνεχίσουν να γίνονται κανονικά προαγωγές στις ένοπλες δυνάμεις. Ωστόσο, διευκρίνιζαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο μισθολόγιο για τους ένστολους.

Σε ερώτηση σχετικά με τον προϋπολογισμό και εάν τίθεται θέμα αλλαγής των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, οι ίδιες πηγές το απέκλειαν.