Αυξημένα τα καθαρά κέρδη της Lufthansa

Αυξημένα τα καθαρά κέρδη της Lufthansa

Τα καθαρά κέρδη του μεταφορέα αυξήθηκαν σε 1,78 δισ. το 2016, παρότι τα έσοδα υποχώρησαν 1,2% σε 31,66 δισ. ευρώ.

Η Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά της κέρδη ενισχύθηκαν πέρυσι, ενώ εκτίμησε πως τα προσαρμοσμένα κέρδη αυτής της χρονιάς θα υποχωρήσουν λιγότερο από το αναμενόμενο.

Τα καθαρά κέρδη της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας σημείωσαν άνοδο 4,6% το 2016 σε 1,78 δισ. ευρώ, δηλαδή διαμορφώθηκαν ελαφρώς χαμηλότερα σε σχέση με τις προσδοκίες των αναλυτών για 1,81 δισ. ευρώ.

Τα έσοδά της υποχώρησαν κατά 1,2% σε 31,66 δις ευρώ, εν μέσω περιβάλλοντος στην αγορά που ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Spohr χαρακτήρισε «πολύ απαιτητικό».

Τα προσαρμοσμένα EBIT διαμορφώθηκαν πέρυσι σε 1,75 δισ. ευρώ, ενώ η Lufthansa προέβλεψε ότι φέτος θα είναι ελαφρώς χαμηλότερα από το επίπεδο αυτό.

Ο γερμανικός αερομεταφορέας προχώρησε σε παρόμοιες εκτιμήσεις με εταιρίες όπως η Air France-KLM, επισημαίνοντας πως ο ρυθμός υποχώρησης των τιμών των εισιτηρίων ίσως μετριαστεί φέτος, μετά τις απότομες πτώσεις του 2016.

Η αεροπορική εταιρία ανέφερε πως τα κόστη των μονάδων της, εξαιρουμένων των καυσίμων και των επιπτώσεων των ισοτιμιών, υποχώρησαν πέρυσι κατά 2,5% και πρόσθεσε πως αναμένει παρόμοιες μειώσεις και για το 2017.

Ωστόσο, τα αυξανόμενα κόστη από τα καύσιμα προβλέπεται να εξαλείψουν αυτή την εξοικονόμηση. Τα χρήματα που θα ξοδέψει ο όμιλος σε καύσιμα αναμένεται να αυξηθεί κατά 350 εκατ. ευρώ τη φετινή χρονιά, τόσο λόγω της ανόδου του μαύρου χρυσού, όσο και εξαιτίας της ισχύος του δολαρίου. Συνολικά, η εταιρία εκτιμά πως θα ξοδέψει για καύσιμα 5,2 δισ. ευρώ φέτος.

Η Lufthansa πρότεινε διατήρηση του μερίσματος στο 0,50 ευρώ ανά μετοχή.