Αυξημένες κατά 6% οι επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν το 2017 στην Ελλάδα

Αυξημένες κατά 6% οι επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν το 2017 στην Ελλάδα
Business associates shaking hands in office

Σημαντική βελτίωση του ισοζυγίου συστάσεων-διαγραφών επιχειρήσεων το 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ.

Την συνεχιζόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας επιβεβαιώνουν τα απολογιστικά στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) σχετικά με τις συστάσεις και διαγραφές επιχειρήσεων στο σύνολο της επικράτειας το 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, τα οποία αντλήθηκαν, σε συνεργασία με την Κεντρική Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ο αριθμός των συστάσεων νέων επιχειρήσεων έχει αυξηθεί αισθητά.

Συγκεκριμένα, το 2017 ιδρύθηκαν 30.103 επιχειρήσεις. Πρόκειται για μια άνοδο της τάξεως του 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αντιθέτως, οι διαγραφές εταιρειών από το Γ.Ε.ΜΗ. κατά το ίδιο χρονικό διάστημα μειώθηκαν κατά 22%.

Την πιο αξιοσημείωτη άνοδο σημείωσαν οι συστάσεις Ετερόρρυθμων Εταιρειών (αύξηση κατά 43%) και Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (αύξηση κατά 42%). Οι συστάσεις ανωνύμων εταιρειών, οι οποίες συνήθως αφορούν εταιρικά σχήματα μεγαλύτερου μεγέθους, αυξήθηκαν κατά 7%.

Οι παραπάνω δείκτες προστίθενται σε μία σειρά ποσοτικών στοιχείων τα οποία πιστοποιούν την σταθερή πορεία εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την κρίση και την ύφεση.