Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά: Σαλπάρουν με rapid test και πιστοποιητικό εμβολιασμού

Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά: Σαλπάρουν με rapid test και πιστοποιητικό εμβολιασμού
Στελέχη του Λιμενικού Σώματος πραγματοποιούν ελέγχους (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, μοριακό ή rapid test) σε επιβάτες κατά την επιβίβαση τους σε πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά , Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021. PANTELIS-SAITAS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι έλεγχοι στα λιμάνια της χώρας αναμένεται να είναι εξονυχιστικοί σε όλους τους επιβάτες προκειμένου να τηρηθούν στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όσοι δε διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα δεν θα επιβιβάζονται.

Μια βόλτα μέχρι τον Πειραιά έκανε η Κοινωνία Ώρα Mega, καταγράφοντας την κίνηση στο λιμάνι, η οποία, αν και νωρίς το πρωί, ήταν αρκετά αυξημένη. Οι πολίτες εμφανίζονται ενημερωμένοι σχετικά με τα έγγραφα που πρέπει να φέρουν μαζί τους προκειμένου να ταξιδέψουν, αλλά και για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν κατά την επιστροφή τους από τους προορισμούς τους.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 16 Ιουλίου οι επιβάτες κατά την επιστροφή τους από τα νησιά προς τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας οφείλουν να επιδείξουν στις αρμόδιες Αρχές πριν την επιβίβασή τους: α) είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης είτε β) αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο.

Στο δεύτερο περιλαμβάνονται μοριακό, rapid αλλά και self-test εφόσον έχει έχουν διενεργηθεί 24 ώρες πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι. Το περασμένο διάστημα τα self-tests αποτελούσαν «ισχυρή σύσταση» για τους ταξιδιώτες, ωστόσο η νέα ΚΥΑ αλλάζει τα δεδομένα για τις μετακινήσεις από τα νησιά καθώς πλέον καθίστανται υποχρεωτικά.

Παράλληλα, οι έλεγχοι στα λιμάνια της χώρας αναμένεται να είναι εξονυχιστικοί σε όλους τους επιβάτες προκειμένου να τηρηθούν στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όσοι δε διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα δεν θα επιβιβάζονται.

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις προς τα νησιά, εξακολουθούν τα ισχύουν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, με τους επιβάτες να χρειάζεται να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού εφόσον έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τουλάχιστον 14 ημέρες πριν, ή PCR τεστ που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών, ή rapid test εντός των τελευταίων 48 ωρών, ή πιστοποιητικό νόσησης.