Αυξημένη κερδοφορία 26,4 δισ. δολαρίων για την KPMG International

Ανάπτυξη βασισμένη σε πελατοκεντρικές επενδύσεις σε τεχνολογία, καινοτόμες υπηρεσίες, συμμαχίες και νέα στελέχη.

Η KPMG International ανακοίνωσε σήμερα τα συγκεντρωτικά έσοδα του δικτύου που σημείωσαν το ρεκόρ των 26,40 δις δολαρίων για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2017, το οποίο αντιστοιχεί σε αύξηση 5% με σε σύγκριση με το 2016.

«Το δίκτυο της KPMG κατέγραψε ισχυρή ανάπτυξη ενώ συνεχίζει να εξελίσσεται για να ανταποκρίνεται στις ταχέως μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών. Πραγματοποιούμε σημαντικές στρατηγικές επενδύσεις στις Ελεγκτικές, Φορολογικές και Συμβουλευτικές δραστηριότητες μας, σε υπηρεσίες τεχνολογίας και καινοτομίας, τομείς όπου οι πελάτες αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις και αλλαγές.

Ενδεικτικά, οι εταιρείες της KPMG κατέχουν ηγετική θέση στην κυβερνοασφάλεια, τα δεδομένα και τις αναλύσεις (Data & Analytics) και στις υπηρεσίες ψηφιακού μετασχηματισμού, συνδυάζοντας τεχνολογίες αιχμής με την παγκόσμιου κύρους επιχειρηματική εμπειρία μας και προσφέροντας δυνατότητες υψηλού επιπέδου στους πελάτες της στα κρίσιμα αυτά πεδία», σημειώνει ο Bill Thomas, Πρόεδρος της KPMG International.

Οι εταιρείες της KPMG κατέγραψαν αύξηση σε όλον τον κόσμο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (χώρες EMA, συμπεριλαμβανομένης και της Ινδίας), τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 4%.

Επενδύοντας στη μελλοντική ανάπτυξη

Με αφορμή τα αποτελέσματα αυτά η Γενική Διευθύντρια & COO της KPMG στην Ελλάδα, Σιάνα Κυριάκου δήλωσε: «Επικεντρωνόμαστε, όπως και οι πελάτες μας, σε μια νέα τάξη πραγμάτων στην οποία ο ψηφιακός μετασχηματισμός πρωταγωνιστεί στο επιχειρείν και διακατέχει πλέον σημαντικό ρόλο για την ενίσχυση της αποδοτικότητας, της καινοτομίας και της ποιότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί στρατηγικής σημασίας απόφαση της KPMG διεθνώς να παραμείνει σταθερή και να επεκτείνει το πολυετές πρόγραμμα παγκόσμιων επενδύσεών της. Μια επένδυση που ξεπερνά τα 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε νέες υπηρεσίες, τεχνολογίες, συμμαχίες και εξαγορές, με ιδιαίτερη έμφαση στα δεδομένα και τις αναλύσεις (Data & Analytics), την κυβερνοασφάλεια, την ψηφιακή εργασία και τον έλεγχο».

Ανάπτυξη ανά κλάδο: Ελεγκτικές, Φορολογικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Ελεγκτικές υπηρεσίες

Τα συνολικά έσοδα από τις Ελεγκτικές υπηρεσίες για το 2017 αυξήθηκαν κατά 3.1% στα 10,39 δισεκατομμύρια δολάρια, συνεχίζοντας δυναμικά μετά την εξαιρετική αύξηση του 4.5% του περασμένου έτους. Οι εταιρείες της KPMG εξασφάλισαν και πάλι μια σειρά από σημαντικές συμφωνίες παροχής ελεγκτικών υπηρεσιών, και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, όπου ο αντίκτυπος του δεύτερου έτους πλήρους εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζει να δίνει ώθηση στην αύξηση των αναθέσεων ελέγχου.

Φορολογικές Υπηρεσίες

Τα έσοδα από φορολογικές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 5.9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας στα 5.83 δισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στη μεγάλη ζήτηση για υπηρεσίες φορολογικής συμμόρφωσης, καθώς και διεθνείς υπηρεσίες που αφορούν τις Συγχωνεύσεις και τις Εξαγορές, όπου και δραστηριοποιείται η KPMG.

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Τα έσοδα από συμβουλευτικές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 6% στα 10.18 δισεκατομμύρια δολάρια, αντανακλώντας την αυξημένη ζήτηση για εμπειρογνωμοσύνη και γνώση σε βάθος του κλάδου που θα βοηθήσει τους πελάτες να διαχειριστούν καλύτερα τους κινδύνους, καθώς και να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν την στρατηγική ανάπτυξής τους. Οι επενδύσεις στις λύσεις οδήγησαν στην ισχυρή διψήφια αύξηση των εσόδων στις υπηρεσίες στρατηγικής και τις σύγχρονες τεχνολογίες όπως είναι η κυβερνοασφάλεια. Παρατηρήθηκε ιδιαίτερη ισχυρή αύξηση στις χώρες της Ασίας-Ειρηνικού, όπου τα έσοδα από συμβουλευτικές υπηρεσίες κατέγραψαν αύξηση ύψους 15%, με διψήφια αύξηση σε όλες τις μεγάλες εταιρείες, και με 29% αύξηση στην Κίνα.

Κορυφαία επιλογή για ταλαντούχα στελέχη

Κατά το οικονομικό έτος 2017, το δίκτυο της KPMG παρέμεινε μεταξύ των κορυφαίων επιλογών για ταλαντούχα στελέχη, με το ανθρώπινο δυναμικό της παγκοσμίως να αυξάνεται κατά 4% στους 197 263 εργαζομένους, σημειώνοντας νέο αριθμό ρεκόρ για το δίκτυο. Περισσότεροι από 37 000 νέοι απόφοιτοι και άλλοι επαγγελματίες στην αρχή της σταδιοδρομίας τους εντάχθηκαν στην KPMG, ενώ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 450 προαγωγές σε θέση partner, εντάσσοντας το οικονομικό έτος 2017 περισσότερους από 250 έμπειρους εξωτερικούς partners σε ολόκληρο το δίκτυό μας.

Στις ηγετικές βαθμίδες της ιεραρχίας ολόκληρου του δικτύου εξακολουθεί να αυξάνεται η ισορροπία της κατανομής των φύλων. Στις 10 μεγαλύτερες χώρες, το 28% των πιο πρόσφατων προαγωγών σε θέση partner αφορούσε γυναίκες, με τις γυναίκες να αποτελούν πλέον το 47% του ανθρώπινου δυναμικού του δικτύου της KPMG.

Προτεραιότητά μας η κοινωνική υπευθυνότητα

 Η στρατηγική εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας της KPMG αποτελεί τον πυρήνα της ταυτότητάς μας, στηρίζοντας και ενισχύοντας τις αξίες και το σκοπό μας. Οι εταιρείες-μέλη της KPMG ενθαρρύνουν τα στελέχη και το προσωπικό να αλληλοεπιδρούν με τις τοπικές τους κοινωνίες με στόχο την ανάπτυξη εμπιστοσύνης και την προώθηση της αλλαγής. Κατά τους τελευταίους 12 μήνες το δίκτυο και οι άνθρωποι της KPMG έχουν επενδύσει περισσότερα από 105 εκατομμύρια δολάρια σε τοπικές κοινωνίες, και οι άνθρωποι της KPMG έχουν προσφέρει 500 000 ώρες εθελοντικής εργασίας για την υποστήριξη των κοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 100 000 ωρών δωρεάν επαγγελματικών υπηρεσιών.