Αύξησαν κι άλλο τα μπόνους τους οι χρηματιστές της Wall Street το 2014

Αύξησαν κι άλλο τα μπόνους τους οι χρηματιστές της Wall Street το 2014

Στα 172.860 δολάρια έφτασε το μέοσ μπόνους για κάθε εργαζόμενο του χρηματοπιστωτικού τομέα των ΗΠΑ.

Στα 172.860 δολάρια ανήλθε το μέσο μπόνους για τους χρηματιστές της Wall Street το 2014, αυξημένο κατά 2% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Έτσι, μετά από έναν χρόνο περικοπών, η βιομηχανία των κινητών αξιών μπόρεσε να προσφέρει 2.300 νέες θέσεις εργασίας στη Νέα Υόρκη.

Αντίθετα, τα έσοδα προ των φόρων για τα μέλη του Χρηματιστηρίου Αξιών της Νέας Υόρκης υποχώρησαν κατά 4,5%, στα 16 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον ελεγκτή της Νέα Υόρκης Τόμας ΝτιΝάπολι.

«Το κόστος των νομικών διακανονισμών που σχετίζονται με την οικονομική κρίση του 2008 συνεχίζει να παρασύρει τα έσοδα της Wall Street, αλλά η βιομηχανία των κινητών αξιών παραμένει επικερδής και με καλό αντιστάθμισμα ακόμα και αν αναγκάζεται να προσαρμόζεται σε ρυθμιστικές αλλαγές», ανέφερε ο ΝτιΝάπολι.

Τα έσοδα κυμάνθηκαν χαμηλότερα, σύμφωνα με τον ΝτιΝάπολι, εξαιτίας «αδυναμιών στο σταθερό εισόδημα και στο εμπόριο, τις υψηλότερες απαιτήσεις για κεφαλαιακά αποθέματα, καθώς και το κόστος των νομικών διακανονισμών που επηρεάζονται από την οικονομική κρίση».

Πτώση στα έσοδα σημείωσαν, επίσης, και οι έξι μεγαλύτερες τραπεζικές επιχειρήσεις της χώρας.

Παρά την αύξηση του μέσου μπόνους κοντά στα 173 χιλιάδες δολάρια, παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με αυτά προ κρίσης.