Αύξηση 13% στα κέρδη της Ferrari – Στα 1,6 δισ. ευρώ τα έσοδα στην αρχή του 2024

Αύξηση 13% στα κέρδη της Ferrari – Στα 1,6 δισ. ευρώ τα έσοδα στην αρχή του 2024
Photo: pixabay.com
Τα καθαρά έσοδα σημείωσαν άλμα 10,9% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2023.

Η Ferrari ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα βασικά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 13% το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς η εταιρεία κατασκευής πολυτελών σπορ αυτοκινήτων υποστηρίχθηκε από την τιμολογιακή πολιτική της και το μείγμα προϊόντων, καθώς και από τη μεγαλύτερη συμβολή της εξατομίκευσης.

Η ιταλική εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ήταν 605 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters.

Τα καθαρά έσοδα σημείωσαν άλμα 10,9% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2023, φτάνοντας τα 1,6 δισ. ευρώ.

«Το ξεκίνημα του έτους ήταν πολύ θετικό: τα έσοδα και τα κέρδη κατέγραψαν διψήφια αύξηση με σταθερές παραδόσεις. Αυτό επιτεύχθηκε μέσω ενός ακόμη ισχυρότερου μείγματος προϊόντων και χωρών, καθώς και μεγαλύτερης συμβολής των εξατομικεύσεων. Η στρατηγική μας για την αξία έναντι του όγκου συνεχίζει να είναι επιτυχημένη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Μπενεντέτο Βίνια.

Η διοίκηση της Ferrari επιβεβαίωσε το guidance για αύξηση των προσαρμοσμένων EBITDA για το σύνολο του έτους σε τουλάχιστον 2,45 δισ. ευρώ το 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: