Αύξηση 20% στις πτήσεις εξωτερικού της Aegean σε σχέση με το 2014

Αύξηση 20% στις πτήσεις εξωτερικού της Aegean σε σχέση με το 2014
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η επίδοση αυτή είναι αποτέλεσμα της επένδυσης στην αύξηση του στόλου κατά 7 αεροσκάφη και την ανάπτυξη του δικτύου.

Αύξηση 15% παρουσίασε η επιβατική κίνηση της AEGEAN το Α’ εξάμηνο του 2015. Η εταιρεία μετέφερε συνολικά 4.962.537 επιβάτες, 630 χιλ. περισσότερους σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Ιδιαίτερα στις πτήσεις εξωτερικού, η AEGEAN παρουσίασε, αύξηση 20% έναντι του 2014, με 2.407.107 επιβάτες, 400 χιλ. περισσότερους στα αεροσκάφη της. Ο ρυθμός αύξησης των επιβατών των διεθνών πτήσεων της AEGEAN είναι τριπλάσιος εκείνου των συνολικών αεροπορικών αφίξεων στη χώρα για το ίδια διάστημα 6,7% με βάση τα στοιχεία του ΣΕΤΕ. Η επίδοση αυτή, επιβεβαιώνει τον ρόλο και την δυναμική της συνεισφοράς της ελληνικής εταιρείας στην ανάπτυξη του τουρισμού, παρά τις εξαιρετικά σημαντικές δυσκολίες.

Η επίδοση αυτή είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της AEGΕΑΝ να επενδύσει στην αύξηση του στόλου της κατά 7 αεροσκάφη και την ανάπτυξη του δικτύου της με 16 νέους προορισμούς σε 9 χώρες τόσο από την Αθήνα όσο και από την περιφέρεια φτάνοντας τους 134 προορισμούς σε 45 χώρες.

Χαρακτηριστικό της επιμονής της εταιρείας στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων και των υπηρεσιών της, είναι ότι κατάφερε, παρα τα capital controls, να ολοκληρώσει την παραλαβή, το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου και τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, τριών ολοκαίνουργιων αεροσκαφών Α320ceos. Τα 3 νέα Airbus είναι μέρος της συνολικής παραγγελίας 7 αεροσκαφών συνολικής επένδυσης 300 εκατ. US$ που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο 2016.

Ακόμη ταχύτερη ήταν η ανάπτυξη σε επιβάτες εξωτερικού στην κύρια βάση της Αθήνας, που παρουσίασε αύξηση 26% το Α’ Εξάμηνο του 2015, σαν αποτέλεσμα της αύξησης της συχνότητας των δρομολογίων σε παραδοσιακές πηγές τουρισμού όπως την Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, αλλά και των νέων προορισμών που εγκαινίασε η εταιρεία, όπως Όσλο, Ελσίνκι, Μάλτα, Ντουμπρόβνικ, Τουλούζη, Μπορντώ, Γιερεβάν, Αλεξάνδρεια κ.α. Στις επόμενες ημέρες αναμένεται η αφετηρία πτήσεων στο Ριάντ και στην Τεχεράνη αυξάνοντας την ευκολία πρόσβασης επισκεπτών από την Μέση Ανατολή.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN δήλωσε: «Ήταν ένα εξάμηνο, με πολλές προκλήσεις, κατά το οποίο επιβεβαιώθηκε, με το 20 % της αύξησης των επιβατών εξωτερικού, η ανθεκτικότητα και η δυναμική της συνεισφοράς της AEGEAN στον τουρισμό και στην οικονομία. Νέοι προορισμοί, περισσότερες συχνότητες αλλά και παραλαβή ολοκαίνουργιων αεροπλάνων Airbus A320ceos για περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών μας, παρά τις συνθήκες.

Τις τελευταίες 3 εβδομάδες με τα capital controls και τις κλειστές τράπεζες, είχαμε αρχικά ιδιαίτερα σημαντική απώλεια κρατήσεων τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού για τον Ιούλιο και τους επόμενους μήνες. Αντιδράσαμε άμεσα με προσφορές σε όλο μας το δίκτυο παρά το ότι βρισκόμαστε στην υψηλότερη εποχικά περίοδο ζήτησης. Με την εμπορική αντίδραση αυτή, που είχε φυσικά σημαντικό κόστος για την εταιρεία, αλλά και την σταδιακή ομαλοποίηση του κλίματος, παρατηρείται, στο σημαντικά αυξημένο δίκτυό μας εξωτερικού της Αθήνας, αύξηση 30%+ για το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου. Ακόμη και στο εσωτερικό που επλήγη ακόμη περισσότερο και τις μικρές άγονες γραμμές, το πρόσημο του Ιουλίου με τις ειδικές προσφορές είναι θετικό. Φυσικά η συνέχιση και διατήρηση της ομαλοποίησης των συνθηκών της χώρας είναι απαραίτητη για την διασφάλιση και της δικής μας πορείας.