Αύξηση 4,3% στην επιβατική κίνηση είδε το Αεροδρόμιο Αθηνών

Αύξηση 4,3% στην επιβατική κίνηση είδε το Αεροδρόμιο Αθηνών
Άποψη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος, Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βραβεύτηκε στη Φρανκφούρτη στο ετήσιο συνέδριο του Συμβουλίου Αεροδρομίων της Ευρώπης (Airports Council International - Europe) ως το «Καλύτερο Αεροδρόμιο στην Ευρώπη» για το 2014, στο πλαίσιο των 10ων «Best Airport Awards», στην κατηγορία 10-25 εκ. επιβατών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠE/ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το πρώτο δίμηνο του έτους οι διεθνείς επιβάτες σημείωσαν άνοδο κατά 8,3%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση 4%, λόγω των μειωμένων δρομολογίων εσωτερικού σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χειμερινή περίοδο.

Θετική πορεία κατέγραψε η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Αθηνών το μήνα Φεβρουάριο του 2020 σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 2,8% και φθάνοντας το 1,36 εκατ. επιβάτες.

Οι διεθνείς επιβάτες σημείωσαν άνοδο κατά 6,4%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση 4,5%, λόγω των μειωμένων δρομολογίων εσωτερικού σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χειμερινή περίοδο.

Συνολικά, κατά τους πρώτους δύο μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 2,8 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 4,3%. Οι επιβάτες εξωτερικού σημείωσαν άνοδο κατά 8,3%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση 4%.

O αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τους δυο πρώτους μήνες του 2020 ανήλθε σε 26.322 πτήσεις, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 1,8%. Οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο σε σχέση με το 2019 (+7,4%) ενώ οι εγχώριες σημείωσαν πτώση (-5,7%).