Αύξηση εσόδων 3,3% στο εννεάμηνο για τη Wind

Αύξηση εσόδων 3,3% στο εννεάμηνο για τη Wind

Η εταιρεία σημείωσε συνολικά έσοδα ύψους 383,4 εκατ. ευρώ.

 

Αυξημένα έσοδα κατά 3,3% σε ετήσια βάση, στο ποσό των 383,4 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε για το εννεάμηνο 2018 η Wind.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το προσαρμοσμένο για το ίδιο διάστημα EBITDA της επιχείρησης διαμορφώθηκε σε €90,2 εκ. 17,7% σε ετήσια βάση.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, οι πολύ καλές επιδόσεις σε όλους τους δείκτες συνεχίστηκαν, ολοκληρώνοντας έτσι ένα θετικό εννεάμηνο για τη WIND. Τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες της WIND Ελλάς για το 9μηνο του 2018 αυξήθηκαν κατά 3,3% σε ετήσια βάση στα €383,4 εκ. Το προσαρμοσμένο EBITDA για την ίδια περίοδο αυξήθηκε κατά 17,7% σε ετήσια βάση, στα € 90,2 εκ., που αντιστοιχεί σε προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA ύψους 23,5% στο εννεάμηνο.

«Ολοκληρώσαμε ένα πολύ καλό εννεάμηνο φέτος, με θετικά αποτελέσματα σε κάθε τρίμηνο. Η συνεχιζόμενη αύξηση τόσο των εσόδων όσο και του EBITDA, οφείλεται στις ανοδικές επιδόσεις που καταγράφει η WIND σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται – κινητή, σταθερή τηλεφωνία & δίκτυα νέας γενιάς καθώς και τηλεόραση.

Στις αρχές Νοεμβρίου, βελτιώσαμε περαιτέρω την κεφαλαιακή δομή της WIND και μειώσαμε τα έξοδα τόκων, εφαρμόζοντας μερική εξόφληση € 70 εκ. από το ομολογιακό δάνειο που λήγει το 2021, συνολικού ύψους €345 εκ. Ταυτόχρονα, συνεχίσαμε να επενδύουμε εντατικά στην επέκταση των υποδομών μας, με έμφαση στα δίκτυα νέας γενιάς.

Με βάση τις επιδόσεις μας από την αρχή του έτους, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι το 2018 θα είναι η τρίτη συνεχής χρονιά ανάπτυξης για την εταιρεία» επεσήμανε σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εννεάμηνου ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.