Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Grivalia Hospitality κατά 58 εκατ. ευρώ

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Grivalia Hospitality κατά 58 εκατ. ευρώ

Το πλήρως καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της Grivalia Hospitality ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ με ισόποση συμμετοχή της Grivalia και της Eurolife.

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Grivalia Hospitality SA, του ξενοδοχειακού βραχίονα της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ, με την παράλληλη είσοδο στρατηγικού επενδυτή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα το μετοχικό κεφάλαιο της Grivalia Hospitality αυξήθηκε κατά 58 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 28 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν από τη Grivalia και 30 εκατ. ευρώ από την Eurolife ERB ΑΕΑΖ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης, το πλήρως καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της Grivalia Hospitality ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ με ισόποση συμμετοχή της Grivalia και της Eurolife.

Σημειώνεται ότι το ποσό της αύξησης θα χρησιμοποιηθεί για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της Grivalia Hospitality σε υψηλής ποιότητας τουριστικά ακίνητα, ενώ ήδη υφίσταται αυξημένο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή και άλλων επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της μοναδικής επενδυτικής/αναπτυξιακής αυτής πλατφόρμας.

Σημειώνεται ότι στην Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ, θα περάσουν 15 ακίνητα της Μαρινόπουλος μετά και τον σχετικό πλειοδοτικό διαγωνισμό που διενεργήθηκε.