Αύξηση μισθών και συντάξεων υπόσχεται ο Ρέντσι

Αύξηση μισθών και συντάξεων υπόσχεται ο Ρέντσι

Δεσμεύτηκε ότι θα αυξήσει τις κατώτατες συντάξεις, τους μισθούς του Δημοσίου και τόνισε ότι συντρέχουν οι συνθήκες για την ανακεφαλαιοποίηση της Monte dei Paschi di Siena.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ενόψει του νέου κρατικού προϋπολογισμού για το 2017, ο οποίος αναμένεται να εγκριθεί από το κοινοβούλιο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου υπόσχεται παροχές για τους πολίτες,

Σε συνέντευξη του προς το ιταλικό δημόσιο κανάλι Rai Uno, o Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι προτίθεται να αυξήσει τις κατώτερες συντάξεις και να προσπαθήσει να βοηθήσει όσους υπαλλήλους θέλουν να βγουν στην σύνταξη λίγο νωρίτερα από ότι προβλέπει ο νόμος «με μηνιαίες απολαβές λίγο κατώτερες από ότι θα εξασφάλιζαν κανονικά».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι σκέφτεται να ενισχύσει ένα σχετικά μεγάλο ποσοστό χαμηλοσυνταξιούχων με ένα είδος δέκατης τέταρτης σύνταξης. Οι δε ευνοϊκές παρεμβάσεις για την πρόωρη συνταξιοδότηση θα αφορούν όσους πολίτες «βρίσκονται τρία χρόνια, ή και λιγότερο, πριν την σύνταξη».

Ο Ρέντσι πρόσθεσε ότι η σχέση ελλείμματος–ΑΕΠ, φέτος, για την Ιταλία, θα κινηθεί γύρω στο 2,3% με 2,4%. Όσο για το χρέος, δεν ανήκει, τόνισε, «σε όσους τρώνε στο εστιατόριο και αφήνουν σε άλλους τον λογαριασμό προς πληρωμή».

Ο Ιταλός  πρωθυπουργός, τέλος, υπογράμμισε πως θεωρεί ότι «συντρέχουν οι συνθήκες για αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας Monte dei Paschi di Siena (η οποία είχε «κοπεί» στα stress test, πριν πέντε εβδομάδες) και προέβλεψε ότι μπορεί να δοθεί «πράσινο φως» στην αναπροσαρμογή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων βάσει του κόστου ζωής , μετά από «πάγωμα» επτά ετών.