Αύξηση στην απόδοση των ελληνικών ομολόγων με άρωμα Eurogroup

Αύξηση στην απόδοση των ελληνικών ομολόγων με άρωμα Eurogroup

Άνοδος αποδόσεων για τα ελληνικά ομόλογα μετά τη διατύπωση επιφυλάξεων εκ μέρους αξιωματούχων της Ευρωζώνης.

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αυξάνονται, στον απόηχο των επιφυλάξεων που εξέφρασαν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης αναφορικά με τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Η απόδοση των 3ετών ελληνικών ομολόγων αυξήθηκε 121 μονάδες βάσης στο 17,1%, αντιστρέφοντας τη μείωση που σημειώθηκε την Παρασκευή, όταν η Ελλάδα και το Eurogroup διαμήνυσαν κάποια προθυμία για συμβιβασμό.

«Από αυτά που έχω ακούσει για τις τεχνικές συζητήσεις το Σαββατοκύριακο, είμαι πολύ επιφυλακτικός, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας: «Αλλά θα λάβουμε σήμερα μία έκθεση και θα δούμε». Οι ελπίδες δεν είναι πολλές για το σημερινό Eurogroup και οι Έλληνες έχουν πολύ διαφορετικές ιδέες σε σχέση με τους εταίρους τους, δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ. Το διακύβευμα είναι μεγάλο, αλλά αμφιβάλλω ότι σήμερα θα υπάρξει κάτι πολύ περισσότερο από εντυπώσεις. Η πραγματική αναμέτρηση θα έρθει πολύ αργότερα» δήλωσε ο Ντάνιελ Γκρος, διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας Έντουαρντ Σκικλούνα περιέγραψε τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup ως «αβέβαιη», δηλώνοντας ότι θεωρεί πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι «ακόμη χειρότερη από ό,τι αναμενόταν».

«Ζητούνται αδύνατες χάρες από τους εταίρους, με επιθετικές δηλώσεις» δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι η επίτευξη μίας συμφωνίας έως τις 28 Φεβρουαρίου «εξαρτάται αποκλειστικά από την Ελλάδα».

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γερκ Σέλινγκ δήλωσε ότι οι ελληνικές προτάσεις «δεν είναι ακόμη αρκετά συγκεκριμένες» και ότι «λείπουν ακόμη αρκετά στοιχεία», σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική τηλεόραση ZDF.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι υπάρχει «ευκαιρία» μίας συμφωνίας σήμερα, αλλά, όταν πιέσθηκε, αρνήθηκε να πει αν αυτή είναι πιθανή ή όχι. «Ο στόχος είναι να επιτευχθεί μία συμφωνία» δήλωσε σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό.