Αύξηση στις ζημίες για την Τρόπαια Ανώνυμη Συμμετοχική

Αύξηση στις ζημίες για την Τρόπαια Ανώνυμη Συμμετοχική

Ο πρώην όμιλος της Σάνυο Ελλάς κατέγραψε ζημιές 17,92 εκατ. ευρώ στο εννιάμηνο.

Σε 5,2 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Τρόπαια Ανώνυμη Συμμετοχική Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία ΑΕΒΕ (πρώην Σάνυο Ελλάς Συμμετοχική) στο εννεάμηνο του 2013, έναντι 7,5 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο εννεάμηνο του 2012, όπως ανακοινώθηκε.

Τα ενοποιημένα κέρδη/ ζημιές του Ομίλου μετά από φόρους, διαμορφώθηκαν σε ζημιές 17,92 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 10,33 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2012. Η επιβάρυνση οφείλεται κυρίως στην απομείωση της αξίας περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου βάσει μελέτης ανεξάρτητου εκτιμητή.

Σε επίπεδο μητρικής, τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημίες 22,19 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 1,30 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2012.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η μείωση οφείλεται κυρίως στα μειωμένα έσοδα κατά 2,3 εκατ. ευρώ από ενοίκια του εμπορικού κέντρου AVENUE καθώς και στις μειώσεις που έχουν υποστεί τα μισθώματα λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

Τα ενοποιημένα κέρδη/ ζημιές προ φόρων, χρηματοδοτικών- επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε ζημιές 0,99 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 7,04 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2012. Το αποτέλεσμα του εννεαμήνου του 2013 περιλαμβάνει το ποσό των 2,48 εκατ. ευρώ που αφορά απομείωση αξίας πάγιων περιουσιακών στοιχείων από διακοπείσες δραστηριότητες (για τη θυγατρική ARCADIA ABEE) χωρίς το οποίο τα ενοποιημένα κέρδη/ζημίες προ φόρων, χρηματοδοτικών- επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων θα διαμορφώνονταν σε κέρδος 1,49 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Ζημιές 17,7 εκατ. ευρώ για την Σάνυο το α΄ εξάμηνο του 2013